Ezen a fesztiválon lép fel Azahriah a Puskás Arénában való triplázás előtt

Azahriah 2024-ben csak néhány alkalommal lép színpadra, a tripla Puskás Aréna előtt fél évig sehol nem találkozhat vele a közönség. Egyetlen kivételt tesz: május 18-án egy exkluzív show-val érkezik a SopronFest nagyszínpadára.

Forrás: Sopronfest.hu2024. 01. 15. 13:03
Azariah
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról még korábban beszámoltunk, Azahriah történelmet írt a hazai könnyűzenei szcénában: idén májusban háromszor tölti meg a Puskás Arénát. A budapesti koncerteket azonban megelőzi egy soproni buli is: „Ezt megelőzően fél éven át sehol nem találkozhat vele a közönség, egyetlen kivételt tesz csak: május 18-án egy exkluzív show-val érkezik a SopronFest nagyszínpadára!” – jelentette be a SopronFest csapata.

azariah
Sopronban is fellép napjaink egyik legsikeresebb magyar előadója, Azahriah. Forrás: SopronFest

A SopronFest története tavaly kezdődött abban a városban, amit évtizedek óta fesztiválvárosként jegyzünk. Sok szempontból más kíván lenni, mint a zenei fesztiválok általában: tíz napra izgalmas, pezsgő forgataggá változtatja Sopron városát. Éttermeit, kávézóit, klubjait, utcáit és tereit kulturális, képzőművészeti, zenei, gasztronómiai programokkal tölti meg, a Lővérekben, vagyis az erdő szélén pedig három napon át hazai és nemzetközi sztárok lépnek színpadra. A SopronFest feladatának tekinti, hogy a szezon egyik első fesztiváljaként idén is felvonultassa az év zenei kínálatának legfontosabb szereplőit. 

Több „titkos headliner” kilétére még nem derülhet fény, az azonban már biztos, hogy Azahriah – akinek élete egyik első fesztiválfellépése is Sopronhoz köthető – kizárólag a SopronFesten koncertezik az év első felében.

A fesztivál koncertkínálata és helyszíne is jelentősen változik tavalyihoz képest. A fedett helyszínek mellett felépül egy szabadtéri nagyszínpad is, és bár a befogadóképesség korlátozott, a tavalyi nézőszám duplájára számítanak a szervezők. 

A pünkösdi hosszú hétvégén, május 17–19-én a SopronFesten koncertezik majd többek között Beton.Hofi, a Bagossy Brothers Company, Dzsúdló, a Follow the Flow, a Kowalsky meg a Vega, Majka, a Quimby, Pogány Induló, Rúzsa Magdi, a Tankcsapda, T.Danny és a Valmar, a nemzetközi porondról pedig Alle Farben, a Kraak & Smaak, a Kruder & Dorfmeister és a Sigma érkezik.

Az első ezer darab belépőjegy még kedvezményes áron váltható január 15-én éjfélig a www.sopronfest.hu oldalon.

 

Borítókép: Azahriah a Budapest Parkban (Fotó: Kósa Zsolt/Solar Eclipse Facebook-oldal)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.