Baltával érkeznek az első királyok

A debreceni Déri Múzeum gyűjteményéből is bemutatnak értékes kincseket a spanyolországi Dinasztiák, a történelem előtti Európa első királyságai című kiállításon, amely március 26-tól várja az érdeklődőket Alicante Régészeti Múzeumában.

Forrás: MTI2024. 03. 11. 21:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményükben azt írták, a Déri Múzeum gyűjteményéből a Tégláson fellelt bronzkard és balta mellett arany ékszerek, csonteszközök és kerámiatárgyak is láthatók a kiállításon.
Toni Pérez, a város tartományi tanácsának elnöke a kiállítás kapcsán kijelentette: 

Ez a tárlat nem tárgyak egyszerű összessége, ez egy történet, amely sokéves munkával, kutatással születik, egy történet, amely magával az európai kultúrával köt össze bennünket.

A tájékoztatás szerint a napokban Kanadába is eljutottak a Déri Múzeum gyűjteményének értékes darabjai: a bronzkori pocsaji kocsimodell, illetve a rézcsákányok, amelyeket Gatineau-ban, a Kanadai Történeti Múzeumban mutatnak be, az Európa első királyai című kiállításon. Az észak-amerikai tárlat április 4-én nyílik meg.

Borítókép: Alicante múzeumában az ókori rómaiak, görögök és mórok korát is bemutatják (Forrás: Archaeological Museum Alicante)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.