A kárpátaljaiaknak segít a Fonó

Művészek, zenészek, táncosok összefogásával a háborús helyzetben lévő kárpátaljai magyarság megsegítésére rendeznek estet Együtt egymásért! címmel április 27-én a Fonóban.

Forrás: MTI2024. 04. 17. 22:00
Pál István Szalonna
Pál István „Szalonna”, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője, Liszt Ferenc-díjas prímás és a Prima Volta zenekar a nyíregyházi Elixír Rendezvényházban 2024. február 22-én. Fotó: Sipeki Péter Forrás: Kelet Magyarország
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fonó Budai Zeneház tájékoztatójában a szervezők kiemelik, hogy a magyar összetartás nem csak a határvonalig tart és a kultúra nehéz helyzetben is segítséget tud nyújtani embertársaink számára. Az esten bemutatjuk Kárpátalja népművészetének sokszínűségét külhoni és itthon élő művészbarátainkkal együtt, amellyel célunk a háborús helyzetben lévő, kárpátaljai magyarság megsegítése – hangsúlyozták a szervezők.
 

Szalonna és bandája
Szalonna és bandája az ötödik Kőfeszten Kővágóőrsön 2023. augusztus 2-án (Forrás:  Veszprém Megyei Napló/Nagy Lajos)

A Fonó rendezvényének kiemelt vendégei lesznek Pál Lajos kárpátaljai népzenész, a Kárpátalja Táncegyüttes, a Kokas Banda, a Csipkés Zenekar, a Sodró Együttes, a Prima Volta Zenekar, a Cifra Zenekar, valamint a Paládi Fiúk. Az est házigazdái Pál István „Szalonna”, Módos Máté táncos, Váradi Levente fotográfus, Mir Dávid Hessami néptáncos. Váradi Levente képeiből összeállított kiállítás is várja majd a közönséget. 

A rendezvényre a teljes árú mellett támogatói jegyek is válthatók. 

Az est további támogatói között van Szalonna és Bandája, a Magyar Állami Népi Együttes tánckara és a Forrás Néptáncegyüttes – áll a közleményben. 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.