Gólpassz a múzeumban

Országszerte közel 450 helyszínen, több mint 2900, csak erre az alkalomra összeállított egyedi kulturális programmal várja a látogatókat június 22-én az idei Múzeumok éjszakája. A rendezvény idei tematikája a „Gólpassz”. Hiszen másról sem hallani idén nyáron, mint a labdarúgó-Európa-bajnokság aktuális mérkőzéseiről…

2024. 06. 20. 19:30
A Magyar Nemzeti Múzeum homlokzata
A Magyar Nemzeti Múzeum homlokzata Forrás: Wikipédia
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy gól előzménye sok esetben egy kulcsfontosságú gólpassz, ami meghatározhatja a végeredményt. Általában a művészeti korszakok sem egyik pillanatról a másikra születtek, sokszor jelentős előfutárok határozták meg egy-egy stílus kialakulását, annak műfaji sajátosságait. Hazánk közgyűjteményei, múzeumai részletesen mutatják be egy-egy korszak kialakulásának történetét az előfutároktól kezdve a legnagyobb alkotókig.
 

 

A tematika jegyében létrejött tárlatokon és a kapcsolódó programokon bemutatják, hogy egy-egy művészeti stílus hogyan változott, miként alakultak ki új irányzatok, és ezek megalkotóit miképpen inspirálták a nagy elődök. Betekintést nyújtanak egy-egy szakterület fejlődésébe, megmutatják, hogy milyen eszközök, irányok, felfedezések vezettek egy-egy új művészeti irányzat, mestermű megalkotásához, illetve tudományos terület kialakulásához.  

Az ország legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvényétVincze Máté, a Kulturális és Innovációs Minisztérium közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára nyitja meg június 22-én, szombaton 12 órakor a Magyar Nemzeti Múzeumban. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.