A dóm felszentelésének évfordulóján tűzik műsorra a Jézus Krisztus Szupersztárt Szegeden

A dóm felszentelésének 90. évfordulóján tűzik műsorra a Jézus Krisztus Szupersztárt a Szegedi Szabadtéri Játékokon jövő nyáron, a musicalt a tervezett négy helyett öt estén is láthatja a közönség – tájékoztatta a fesztivál sajtóreferense az MTI-t.

Forrás: MTI2019. 10. 10. 23:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tari Emese közölte, hogy Andrew Lloyd Webber varázslatos művét, melyhez Tim Rice írta a szöveget, Magyarországon – és egyben a volt szocialista országok között – először hivatalosan a szegedi Dóm téren mutatták be 1986-ban.

A szerzők 1971-es művükkel bebizonyították, hogy bibliai cselekményt is el lehet mesélni a rock és a beat zene segítségével. A merész elképzelés világméretű rajongásig vitte a darabot, mely a Broadway történetének legnagyobb sikerét hozta. Később többek közt Londonban, Svédországban, Ausztráliában, Párizsban, Spanyolországban, Brazíliában és Ázsiában is játszották a rockoperát. A musicalből 1973-ban Oscar-díjra jelölt film is született.

A rockopera jelentős mérföldkő a Szegedi Szabadtéri Játékok történetében is, mely akkor indult el azon az úton, hogy a hazai musicaljátszás meghatározó színhelyévé váljon.

A darab műsorra tűzésének aktualitást ad, hogy jövőre ünnepli Szeged a Fogadalmi Templom felszentelésének 90. évfordulóját. A székesegyház megépítése és az 1930-as évben rendezett ünnepi mise nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a következő évben megszülessen Magyarország azóta legnagyobb és Közép-Európa egyik legjelentősebb szabadtéri népszínháza. Szeged jelképe, a dóm azóta is a fesztiváltól elválaszthatatlan szimbólum.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.