Egy hónapra a WestEndbe költözik az irodalom

Arany Jánosra és a könyvek diadalára hívják fel a figyelmet.

Pion István
2017. 08. 25. 16:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arany Jánosra és a könyvek diadalára hívja fel a figyelmet a Supka Géza Alapítvány azzal, hogy szeptember elsejétől majdnem egy hónapon át irodalmi programokat szervez a WestEnd City Center Millennium udvarában. Johannes Gutenberg találmánya, a sajtóval sokszorosított könyv mint információtároló már több mint 500 éve kíséri (és sokszor alakítja) az emberi civilizáció fejlődését. Arany János, a legnagyobb magyar költők egyike pedig 200 évvel ezelőtt született. „A könyv által hordozott kultúra az emberi létezésünk egyik alapja, és mint eszköz a kultúrát közvetítő szöveg rögzítésének, megőrzésének és kommunikálásának egy olyan kiforrott konstrukciója, amelyet 500 évnyi emberi fejlődés sem tudott lényegesen megváltoztatni. Ez a könyv diadala” – írta közleményében a Supka Géza Alapítvány, amely a majd egy hónapos rendezvénysorozatnak a Könyvek Diadalíve címet adta. A sorozat egészen szeptember 24-ig kortárs irodalmi programokkal várja az olvasókat. A Könyvek Diadalíve az Aranyláz projekt része, a programokat a Fiatal Írók Szövetsége, a József Attila Kör, a Magyar Írószövetség és a Szépírók Társasága alkotói töltik meg élettel. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.