Elhunyt a Maffiózók Phil Leotardója

Frank Vincent szívroham után fellépett szövődmények következtében halt meg szerdán.

MTI
2017. 09. 14. 7:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A színész, aki számos tévésorozatban és Martin Scorsese több filmjében is szerepelt, szívroham után fellépett szövődmények következtében halt meg szerdán, családja közleménye szerint békésen ment el.

A TMZ celebportál korábban arról számolt be, hogy Vincent a múlt héten szívinfarktuson esett át. Egy New Jersey-i kórházban hajtottak végre rajta nyílt szívműtétet, azonban komplikációk léptek fel az operáció során.

Frank Vincent az HBO népszerű Maffiózók című sorozatában alakította a gengszter Phil Leotardót, ezenkívül játszott Scorsese Dühöngő bika, Nagymenők és Casino című filmjében is – emlékeztetett a BBC.

A massachusettsi North Adamsban született, és apja ösztönzésére, aki amatőr színész volt, egészen korán bekapcsolódott a szórakoztatóiparba. Első színészi feladatát 1975-ben a Ralph DeVito rendezte Death Collector című filmben kapta. Scorsese ez alapján válogatta be a Dühöngő bika szereplőgárdájába.

Több mint negyvenéves pályafutása alatt számos alkalommal bízták rá maffiózók szerepeit, közülük a legismertebb a Nagymenőkben Billy Batts megformálása volt.

Vincent a színészet mellett zenélt: zongorán, trombitán és dobon is játszott, eredetileg hivatásos zenésznek készült. Olyan énekesek felvételein dobolt, mint Paul Anka, Del Shannon és Trini Lopez. Producerként is dolgozott, továbbá írt is. Ő a szerzője az A Guy’s Guide to Being A Man’s Man című kötetnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.