Két rendezőt is zaklatással vádolnak

Harvey Weinstein után James Tobackkel és Chris Savinóval szemben is hasonlókat fogalmaztak meg.

Lakner Dávid
2017. 10. 23. 15:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harvey Weinstein filmmogul után két újabb rendezőt vádolnak szexuális zaklatással az Egyesült Államokban. James Tobackkel szemben egyenesen harmincnyolc nő fogalmazta meg állításait, a Nickelodeonnak dolgozó Chris Savinót pedig azután rúgták ki, hogy többen is a molesztálásairól adtak számot. 

Savino főként A Lármás család rendezőjeként ismert, ezenkívül olyan animációs sorozatok készítésében is közreműködött, mint a Dexter laboratóriuma, a Pindur pandúrok és a Fosterék háza képzeletbeli barátoknak. A Cartoon Brew először csak a felfüggesztéséről számolt be, majd a Variety már arról írt, hogy hivatalosan is kirúgták a férfit. A BoJack Horseman egyik rendezője, Anne Walker Farrell a Twitteren közölte: Savino tizenöt évvel korábban molesztálta őt. A Cartoon Brew más nőről is tud, akit Savino zaklathatott.

Anne Walker Farrell egyúttal leszögezte azt is a Cartoon Brew-nak küldött közleményben: nem az zavarja, hogy az emberek szeretik A Lármás családot, hanem hogy Savino hosszú ideig viselkedhetett szexuális ragadozóként. „Azt hiszem, úgy is lehet élvezni egy műsort, hogy felismeritek az alkotók viselkedési problémáit, sőt kiálltok velük szemben” – írta.

Az Oscar-jelölt író-rendező James Tobacket a Los Angeles Times szerint vádolják szexuális kényszerítéssel. A nővadász és A szerető című film rendezője New York utcáin környékezett meg többeket, és ígért nekik ellenszolgáltatásért sztárságot, és volt, aki előtt maszturbálni kezdett. A 72 éves férfi tagadja a vádakat. Mint kijelentette, sosem találkozott az érintett nőkkel, vagy ha mégis, körülbelül öt perc erejéig, és nem emlékszik a történtekre.

Többek között a Veruca Salt zenekar énekes-gitárosa, Louise Post, valamint Terri Conn színész gyanúsította zaklatással a férfit. A színész Echo Danon is felidézett egy esetet, mikor a rendező az 1999-es Fekete-fehér forgatása során nyomult rá. A férfi elkezdte fogdosni őt, majd azt mondta neki, elélvezne, ha a nő a szemébe nézne és hozzá is érne. „Mindenki dolgozni akar, így belenyugszanak a hasonlókba” – jelentette ki Danon. 

„Nagyon büszke vagyok a nővéreimre, akik leterítettek egy másik disznót, James Tobacket is” – üzente a Twitter-oldalán vasárnap Asia Argento olasz színész. Róla korábban megírtuk: kénytelen volt elhagyni hazáját azok után, hogy beszámolt Harvey Weinstein egy zaklatásáról. Ahelyett, hogy kiálltak volna mellette, többen is a nőt kezdték vádolni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.