Három kívánság

Mi lesz a Nevesincs-tóval? Urbán László- és Nagy Feró-interjú. Magyar kozmetikai sikersztori. Szombaton Magazin!

MN
2017. 06. 22. 13:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Valóban, de a Fidesz nemcsak a választási rendszert alakította át, hanem egy sor intézményt úgy, hogy még kormányváltás esetén is nehéz lenne egy másik politikai erőnek kormányoznia, mert hosszú időre bebetonozott intézményvezetők, valamint kétharmaddal meghozott törvények akadályoznák. Ezért, ha az Orbán-kormány leváltását az ellenzék komolyan gondolja, nem abból kellene kiindulnia, hogy egyszer majd esetleg ő is élvezheti ezeket a hatalmi előnyöket, hanem célszerű lenne visszaállítani azokat az intézményi normákat, melyek adnak ugyan helyzeti előnyt a nyertes politikai erőnek, de mégsem biztosítanak kvázi teljhatalmat.” (Urbán László)

Ez csak néhány a sok érdekes mondat közül a szombati Magyar Nemzet Magazinból. Korszerű, kritikus, konzervatív – hetilap a napilapban. Keresse minden szombaton!

 A legenda szerint Jávor Pál is fürdött a vizében, amely olyan tiszta volt, hogy pisztrángok úszkáltak benne. Az újpalotai ­Nevesincs-tóért, a főváros leggazdagabb élővilágú, egyik utolsó lápjáért aggódnak most a helybeliek, akik még emlékeznek azokra az időkre, amikor itt forgott a híres Liva-vízimalom.

Orbán Viktor azon az áron sem szeretne mélyebb uniós integrációt, és ezzel nagyobb kontrollt maga fölött, ha a perifériára kerülést kockáztatja – mondja a miniszterelnök egykori kollégája, Urbán László köz­gazdász.

A nők semmitől sem riadnak vissza, ha a szépségről van szó, de egyáltalán nem mindegy, mit kenünk a bőrünkre. Igen sok kozmetikum mást tartalmaz, mint amit ráírnak – mondja Szakonyi Eszter, aki a múlt szépészeti praktikáit kutatva fejlesz­tet­te ki saját termékeit. Mint meséli, Magyarországon előszeretettel játsszák ki a szigorú uniós szabályokat, és a megfelelő alapanyagokat is szinte lehetetlen beszerezni itthon. Na de mire volt jó a higanyos csirkevér és a nyers borjúszelet?

 

 

Témák a Magazinból

Három kívánság
A mesebeli aranyhal és más természeti csodák is megbújnak Budapest titkos lápjában, melyet eltűnés fenyeget (17., 20. oldal)

Periféria és perverz koalíció
Urbán László az értelmiség mozgolódásáról, a 4,2 százalékos GDP-növekedésről és a miniszterelnök motivációiról (18–19. oldal)

Perzselt hangyatojás és marhaepekenőcs
Vintage Beauty: a hagyományokat felidéző magyar kozmetikai sikersztori (21. oldal)

Az elszalasztott lehetőségek városa
Esztergomban szinte minden négyzetméter arról árulkodik: a hatalmi harcok után csak romok maradtak (22–23. oldal)

Véres rózsák
A szerbek az etnikai arányok felborításával vádolják a bosnyákokat (24. oldal)

„Olyan német”
Helmut Kohl és az európai álom (25. oldal)

„Szkeptikus vagyok: lehet, hogy ez az öregség?”
Nagy Feró a zene és a politika viszonyáról, ügynökaktákról és az idősödés tapasztalatairól (26–27. oldal)

Gerinces modellállat
A zebrahal és az ember fehérjéinek nyolcvannégy százaléka megfeleltethető (27. oldal)

Szenttamástól Macondóig
Ferdinandy György sajátos forradalmi élményeiről, Puerto Rico népének szeretetéről és a tét nélküli magyar kortárs irodalomról (29. oldal)

Tökéletes dolgok sorozatunk
A mozi

György Zsombor Beer és Fabiny püspökök menekültügyi nyilatkozatáról. Lukács Csaba a román jólét fényeiről és árnyairól. Plusz Hegyi Zoltán, Pethő Tibor, Szörényi László, Fecske Csaba és Weiner Sennyey Tibor tárcái.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.