Napi terror 05.31.

2019. 05. 31. 23:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Pokolgépes merényletek sorozatát követték el csütörtökön az északkelet-iraki Kirkukban – jelentette az erbíli székhelyű Rudav kurd hírtelevízió, amely legalább hat halottról és 12 sebesültről tud.
  • Iszlamista emberrablók meggyilkolták a Fülöp-szigeteken pénteken azt a holland férfit, akit több mint hét évig tartottak fogva az ország déli részén – közölte a hadsereg.
  • Az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció pénteken nyilatkozatban feltárta, hogy 1302 civil vesztette életét Irakban és Szíriában az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet elleni támadásokban 2014 óta.
  • Továbbra is bizonytalan a sorsa gyerekek ezreinek, akik korábban az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet „kalifátusának” a fennhatósága alatt éltek Szíria vagy Irak területén. Sokuk szülei nyugati ország állampolgárai, ám a külföldi kormányok nagy része nem hajlandó visszafogadni a családokat, a helyi hatóságok pedig a koruk, az átélt traumák és a terroristáktól kapott katonai kiképzés miatt potenciális veszélyforrást látnak bennük.
  • Legalább tizenhat embert gyilkoltak meg iszlamista terroristák Mozambik északi részén egy rajtaütésben – közölték helyi tisztségviselők pénteken.
  • Pokolgépes merényletek Irakban
    Fotó: (MTI/EPA/Ali Abbász)

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.