időjárás 5°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Napi terror 03.09.

2020.03.09. 23:59

 • Pokolgéppel és lőfegyverrel merényletet kíséreltek meg hétfőn Kartúmban Abdalla Hamdok szudáni miniszterelnök ellen, miközben gépkocsijával hivatalába tartott, de sem neki, sem kíséretének nem esett bántódása, a kormányfőt biztonságos helyre, kórházba szállították – közölték kormánytisztviselők, és beszámolt róla az állami média.
 • Két amerikai katonát megöltek Irak északi részén egy felderítő akció során – közölte hétfőn az Egyesült Államok e térségért is felelős központi parancsnoksága. A két katonát – akiknek a személyazonosságát egyelőre nem hozták nyilvánosságra – vasárnap este ölték meg az Iszlám Állam terrorszervezet elleni, iraki katonákkal közösen végzett felderítőakció során.

 • Fegyveresek legalább 43 embert meggyilkoltak és hatot megsebesítettek a Burkina Faso északi részén található Dinguila és Barga falvakban – közölte hétfőn a nyugat-afrikai állam kormánya.
 • Készek tárgyalni Maliban az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal kapcsolatban álló szélsőségesek a bamakói kormánnyal, azzal a feltétellel, ha kivonják az országban állomásozó ENSZ-békefenntartókat és a francia csapatokat.
 • A kép illusztráció (Fotó: REUTERS/Joe Penney)

   

  Hírlevél feliratkozás
  Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.