Napi terror 12.30.

2019. 12. 30. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Lövöldözés volt Berlin központjában egy bolti rablás kapcsán – számolt be a történtekről a The Independent. A Berliner Kurier szerint az eset egy forgalmas kereszteződésnél, a Friedrichstrasse és a Kochstrasse között történt.
  • Szomália azt gyanítja, hogy idegen ország tervezte, vagy legalábbis segített megtervezni a szombati mogadishui robbantást, amely mintegy száz ember halálát okozta – adta hírül twitter-üzenetében az afrikai ország hírszerzési és nemzetbiztonsági ügynöksége, a NISA.
  • Légicsapásokban megölték az al-Shabaab iszlamista terrorszervezet négy tagját Szomáliában – közölte az amerikai haderő afrikai parancsnoksága (AFRICOM). A légicsapásokat az AFRICOM a szomáliai szövetségi kormánnyal egyeztetve hajtotta végre – áll a közleményben. A művelet megtorlás volt, válasz arra a szombati robbantásos merényletre, amelyben csaknem százan haltak meg Mogadishuban.
  • Letartóztatásba helyezte egy szentpétervári bíróság azt a két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy merényletet készültek végrehajtani az orosz nagyvárosban az újévi ünnepségek idején – közölte a törvényszék sajtószolgálata.
  • Az Iszlám Állam terrorszervezet mintegy 100 feltételezett tagját, köztük több tucat külföldit vett őrizetbe a török rendőrség országszerte hétfő hajnalban.
  • Az afganisztáni tálibok nem terveznek fegyverszünetet, csak az erőszak csökkentésére törekszenek az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalásaik alatt – közölték a szunnita muzulmán lázadók.
  • Döbbenetes incidens helyszíne volt az óesztendő utolsó előtti napján a német főváros
    Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.