Az afganisztáni tálibok nem terveznek fegyverszünetet

Forrás: MTI2019. 12. 30. 14:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az afganisztáni tálibok nem terveznek fegyverszünetet, csak az erőszak csökkentésére törekszenek az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalásaik alatt – közölték a szunnita muzulmán lázadók hétfői közleményükben.

„Az Afganisztáni Iszlám Emírségnek nincs a fegyverszünetre vonatkozó terve” – áll a sajtóhoz eljuttatott közleményben.

A bagrami amerikai katonai támaszpont elleni december eleji támadásuk után az Egyesült Államok felfüggesztette a tálibokkal folytatott béketárgyalásokat.

„Az amerikaiak az erőszak csökkentését kérték, amit az Afganisztáni Iszlám Emírség jelenleg tanulmányoz” – olvasható a közleményben, amely szerint a média hamis információt terjeszt azzal kapcsolatban, hogy ők fegyverszünetet szeretnének.

Washington és a tálibok több mint egy éve tárgyalnak Katarban az amerikai erők Afganisztánból történő kivonásáról a lázadók által nyújtott biztonsági garanciák fejében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.