Adminisztratív hiba miatt marad le az olimpiáról egy sor úszó

A Lengyel Olimpiai Bizottság (PZP) elnöke bocsánatkérésre kényszerült, miután adminisztratív hiba miatt az ország hat úszóját hazaküldték a pénteken kezdődő tokiói olimpiáról.

Forrás: MTI2021. 07. 20. 8:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyelek eredetileg 23 úszót neveztek, de 17 fősre csökkent a sportági küldöttségük, miután az utolsó pillanatban kiderült, hogy hatan nem feleltek meg a vizes sportokat tömörítő szövetség, a FINA kvalifikációs szabályainak.

Paweł Słomiński, a PZP elnöke bocsánatot kért, hangsúlyozva, hogy teljesen megérti az érintett sportolók csalódottságát.

– Ennek a helyzetnek nem szabadott volna előállnia. Teljesen érthető és jogos a versenyzők reakciója – közölte a sportvezető.

Hozzátette: a hiba annak a törekvésnek a következménye, hogy a lehető legtöbb sportolót és edzőt akarták nevezni a játékokra.

A helyi média szerint a hat úszó Alicja Tchórz, Bartosz Piszczorowicz, Aleksandra Polańska, Mateusz Chowaniec, Dominika Kossakowska és Jan Holub. Tchórz, aki 2012-ban és 2016-ban is ott volt az ötkarikás mezőnyben, a közösségi oldalán fejezte ki dühét.

– Képzelje el mindenki, hogy öt évet áldoz az életéből azért, hogy rajthoz állhasson a világ legnagyobb sporteseményén. Aztán a végén jön a csalódás – írta.

A SwimSwam szakportál szerint több lengyel úszó aláírt egy nyílt levelet, amelyben a PZP elnökségének lemondását követeli.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.