idezojelek

Élő adásban hazudott Márki-Zay Péter

Márki-Zay Pétert a múlt héten egy nyugdíjas választó azért vonta kérdőre és ütötte meg Orosházán, mert a baloldali miniszterelnök-jelölt korábban negatív kontextusban említette az időseket és a fogyatékosokat. Márki-Zay azonban azzal magyarázta az incidenst, hogy szerinte a tram-train beruházást akarták rajta számon kérni – amihez semmi köze nincs.

Bácskai Balázs avatarja
Bácskai Balázs
Cikk kép: undefined

Vasárnapi élő bejelentkezésében Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje felidézte, hogy mi történt Orosházán, múlt héten pénteken, ahol egy mopeddel közlekedő asszony odagurult a politikushoz és szájba verte. – Nekem az a végtelenül szomorú, hogy embereket ennyire át tudnak itatni gyűlölettel, és a fideszes propagandára jellemző módon ez az asszony a vásárhelyi tram-train-beruházást gyalázta. Ugye erről azt kell tudni, hogy semmi közöm hozzá – mondta a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

Csakhogy a jelenet nem egészen erről szólt, csupán Márki-Zay próbálta így láttatni a történteket. A teljes felvételből ez nyilvánvalóan kiderül, a videót itt tudja megnézni, a felindult hölgy 21:30-tól érkezik meg Márki-Zay elé.

– Mit akarsz itt te? A k…rva anyádat – kezdi hölgy. – Alázod a rokkant embereket, meg az öregeket, mi? – tette hozzá, ami után úgy kijött a sodrából, hogy kétszer is megpróbálta megütni a baloldal jelöltjét. Ezután csak sokára tett egy megjegyzést arra, hogy a „villamos sem jár” megfelelően, majd Márki-Zay ebbe kapaszkodva kezdte kiabálni a mikrofonba, hogy a nő a tram-train beruházást akarta számon kérni rajta.

A felvételen azonban jól látható, hogy nem ez történt, a hölgy Márki-Zay az időseket és a fogyatékkal élőket gyalázó kifejezéseit kérte számon a baloldal jelöltjén.

Emlékezetes: a „fogyatékos” jelzőt többször is használta az ellenfelei gyalázására Márki-Zay Péter. A kifejezés ilyetén használata ellen évtizedek óta küzdő különböző szervezetek egyöntetűen ítélték el a baloldal jelöltjének szavait. Többek között az Autisták Országos Szövetsége, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége és számos más szervezet is elítélte a miniszterelnök-jelölt megnyilvánulásait.

Az ütés előtt az idős hölgy az „öregek” gyalázását is számon kérte Márki-Zayon. – Az időseket, akik sajnos pusztulnak a koronavírus-járvány miatt is, sokkal könnyebben megvezette a Fidesz, mint a fiatalokat. Az új generációk, amelyek szavazni fognak ’22-ben, azoknál nagyon kicsi a Fidesz támogatottsága, tehát alapvetően az irány jó – mondta Gyurcsány jelöltje, akinek szavait kritika nélkül közölte a vele baráti kapcsolatot ápoló baloldali sajtó.

Borítókép: képernyőkép (Forrás: Youtube)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.