idezojelek

Széles vigyorral az arcán hagyta ott a börtönt Eva Kaili

Az ember azt hinné, valamilyen kozmetikai stúdióból jött meg frissen.

Teveli Zoltán avatarja
Teveli Zoltán
Cikk kép: undefined
Fotó: Dzsalal Morsidi

Az Európai Parlament egykori szocialista alelnöke elhagyhatta a börtönt, Eva Kaili négy hónap után térhetett haza. A döntést elrendelő bíró szerint ugyanakkor nyomkövetőt kell majd viselnie Kailinak. Minderről megjelentek a videós beszámolók is. Ezeken az látható, hogy a 44 éves görög szociáldemokrata politikus olyan széles mosollyal érkezett haza a börtönből, hogy az ember azt hinné, valamilyen kozmetikai stúdióból jött meg frissen. 

Nem is csoda, hiszen a hírek szerint Eva Kailinak, valamint a súlyos korrupciós botrány többi magas rangú baloldali érintettjének is lényegében luxusbörtönben kellett „sínylődnie”. 

A Brüsszel külvárosában található Haren „luxusbörtönfaluban” ugyanis számos kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a raboknak, még múzeumba is elmehetnek, ha éppen ahhoz szottyan kedvük a tisztelt fogvatartottaknak. A cellákban saját hűtőszekrény, televízió, állítható termosztát, bejövő hívásokat fogadó vonalas telefon áll rendelkezésre, valamint mindenféle relaxációs zónák, szociális műhelyek, sportpályák, játszó- és terápiás szobák és egy könyvtár is – a már említett múzeumon felül. 

Ám hiába a luxusbörtön, Eva Kaili a sztárügyvédein keresztül megüzente még bebörtönzése elején, hogy a fogva tartási körülményei „kínzással” érnek fel. Bár panaszkodott, hogy nem láthatja a lányát, később ezt is megszervezték neki. Ilyen előzmények után semmi csodálkoznivaló nincs azon, hogy Kaili asszony nem úgy festett, mint általában mondjuk a Venyige utcából távozottak kora hajnalban, amikor maguk mögött hagyják a sing-singet. Ezek után érthető a széles mosoly, amellyel fogadta az újságírók rohamát. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pedig a brüsszeli korrupciós botrány az utóbbi évek egyik legsúlyosabb ügye, nem csak azért a gyanú szerint az érintettek több mint három éven át, 2019 második felétől kezdődően egészen a 2022. decemberi lebukásukig Eva Kaili brüsszeli lakásán bőröndökben tárolhatták a külföldi államoktól kapott sok millió eurónyi kenőpénzt. Hanem azért is, mert ennyire magas rangú európai politikusokról van szó. Persze az ember valahol megérti Eva Kailit. 

Bármilyen intézményben is volt, mégiscsak jobb otthon. Nyilván örül a gyermekének, és az ugyanebből az ügyből kifolyólag már otthon házi őrizetben lévő élettársának. 

De mégiscsak azért a legjobb az lenne, ha tényleg kiderülne az igazság. És ha valaki tényleg bűnös lesz a brüsszeli korrupciós botrányban, akkor kapja meg a jog szerint neki járó büntetését. És lehetőleg ne egy szanatóriumnak megfelelő luxusbörtönben.

Borítókép: Eva Kaili (Fotó: MTI/EPA/Dzsalal Morsidi)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.