idezojelek

Alföldi Róbert durva kirohanása a kormány ellen

Ezt hívják kettős mércének.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Alföldi Róbert ezúttal a Karácsony Gergelyék által fenntartott enbudapestem.hu című oldalon fröcsögött a kormány ellen. A főpolgármester úgy látszik, mindig kapható egy kis kormány elleni lázításra, szíves örömest adott helyet az újabb Alföldi-féle kirohanásnak. Így a baloldali színész-rendező siránkozhatott megint egy jót a gonosz kormány miatt:

„Eddig sem foglalkoztam azzal, hogy mit fog szólni a hivatalos kultúrpolitika akármelyik darabomhoz, vagy hogy rákattan-e valamelyik jobboldali orgánum. […] De már nem is kötnek bele, meg nekem már amúgy is tök mindegy. […] Végtelenül elkeserítő, hogy hova jutottunk a pártállam óta.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mikrofonállványnak használt riporter természetesen alákérdezett a művész úrnak, feldobva a labdát: nehéz-e ebben a légkörben dolgozni? Alföldi Róbert vágta rá a sablon libsi választ, mintha könyvből olvasná:

Mindenkinek az, aki nincs benne a fősodorban, aki nem gyakorolja a mindenféle kérdés, kritikai töltet vagy minőségi szempont nélküli hatalmi seggnyalást.”

De az a fránya társadalom is megkapta a magáét, aki újból és újból bizalmat szavaz ennek a kormánynak:

Ahhoz a szellemiséghez, amit a kormány képvisel, kell egy olyan társadalom, amit fontos pillanataiban magára hagytak. Egyáltalán nem lehet azon csodálkozni, hogy az emberek szoronganak, igyekeznek kapaszkodni valamibe, vagy szeretnének valahová tartozni.”

Alföldi úgy látszik szereti papagájként ismételgetni a baloldali mantrát. Ugyanis korábban az ATV YouTube-csatornáján látható Húzós podcast vendégeként arra a kérdésre, hogy miért nem szerepel filmekben, Alföldi gyakorlatilag azt válaszolta, hogy nem hívják, a miértjére pedig a következőket mondta:

 „[…] az elmúlt években, lassan évtizedekben, nagyon erősen meg van az határozva, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelni annak a színésznek, aki magyar filmben forgat. Azoknak a kritériumoknak én nem felelek meg. […] Hogy fogalmazzam ezt finoman? Nem akarom finoman fogalmazni: aki hangot ad annak, hogy nem igazán kedveli azt a hatalmi, politikai struktúrát, vagy azt a kizárólagos ízlést, amit a mai magyar kultúrpolitika elvár, az nemkívánatos személy bizonyos helyzetekben.” 

Érdekes, akkor amikor a csapból is ő folyt, műsort vezetett a RTL-en, a Heti hetesben is feltűnt, akkor semmi gond nem volt. Addig amíg minden úgy történt, ahogy a baloldal akarta, minden rendben volt. Amint a jobboldal győzött és végre nem csak a liberálisok liblingjei szerepelhettek a különböző műsorokban, filmekben mindjárt végtelenül elkeserítő lett számára a helyzet.

Ezt hívják a kettős mércének. De rossz hírem van a művész úrnak: ilyen a demokrácia, a nép dönti el, hogy kit látna szívesen az ország élén.

Ennyi.

Borítókép: Alföldi Róbert színész, rendező beszédet mond a 20. Budapest Pride Fesztivál megnyitóján a Margitszigeten, a Holdudvar szórakozóhelyen 2015. július 3-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.