idezojelek

Váratlan fordulat: Gombos Edina és férje Orbán mellé állt + videó

Jelentős támogatást kapott a miniszterelnök politikája.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Arról már korábban szó volt, hogy Felhévizy nagyon szereti követni a különböző közéleti blogokat, YouTube-csatornákat, legyen az politikával, utazással vagy akár gasztronómiával kapcsolatos. Így találta meg a TV2 egykori műsorvezetőjének, Gombos Edinának a csatornáját. Nagyon színvonalas adásokat készítenek, bemutatják az amerikai életet, bepillantást engednek a saját életükbe is. Ezúttal nézői kérdésekre feleltek a nagyon népszerű, Itt van Amerika! című YouTube-csatornájukon. Sok kérdést kaptak a követőiktől, rengetegen a magánéletükkel kapcsolatban érdeklődtek, de voltak sokan, akik arról kérdezték őket, hogy milyen kint az élet, például fenyeget-e a dollár összeomlása, mire Edina és férje, Alberto a következőket válaszolta:

Alberto: Nagyon nehéz lenne, ha ilyen történne. De ez a sz...r kormány, ami van itt, nem csodálkoznék, ha valami ilyesmi történne. Annyira gáz ez az ember.
Edina: A magyar hírekben is mondták, hogy Bidennek mennyi esélye van, ha bejelenti, hogy még egyszer indul.
Alberto: Akkor visszamegyünk haza. Ha ő megint győz és négy évig megint ezt a bácsit kell nézni, akkor visszamegyünk Magyarországra.
Edina: Nem a bácsit, hanem aki mögötte van, az egész társaságot. De nem akarunk politizálni.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szóba került az elnökválasztás is, Gombos Edina kendőzetlenül beszélt erről a témáról is:
„Hogy ki fog nyerni, az megjósolhatatlan itt, az Egyesült Államokban. […] Trumpnak van-e esélye? Nagyon sokan támogatják, az a helyzet, hogy aki még demokrata, de a Biden-kormányzat annyi baklövést és annyi negatívumot hoztak ez alatt az időszak alatt, mióta ők vannak kormányon, hogy még egy demokrata ember, egy liberális gondolkodású ember is nagyobb eséllyel elfordult ettől a dologtól és átpártolt. Igen, van esélye Trumpnak, nagyon felerősödött. […] Amerika az első! Ez a mottója és ez az, ami hiányzik az embereknek most a Biden-kormányzat alatt. Hogy azt érezzék, hogy nem kifele megy a pénz, mondjuk Ukrajnának teljes mértékben, miközben itt is komoly problémák vannak […].”

Alberto megerősítette felesége szavait és hozzátette, hogy igen, ez az az ember, aki kell, majd a következőket tette hozzá:
„Hülye politika a nyitott határ. Mondom én ezt emigránsként, de én legálisan érkeztem. Ilyen nincs, hogy csak úgy mindenki jöjjön a nyitott határon. De ha valaki azt mondja, hogy nem kell nyitott határ, azonnal megkapod, hogy xenofób vagy, nem szereted a migránsokat. Nem erről van szó. De van egy legális procedúra, amin végig kell menni.”

Már ezek a mondatok is arról tanúskodtak, hogy gyakorlatilag a magyar miniszterelnök és a magyar kormány által képviselt álláspontot reprezentálták az Amerikában élő népszerű magyar hírességek. Azonban Gombos Edina rátért az érzékenyítés problémakörére is, amellyel kapcsolatos véleményéből kiolvashatjuk immár végérvényesen, hogy a kormány álláspontját képviselik, amivel az az érzésem, hogy végleg kiestek a hazai baloldali, liberális pikszisből.

„Még egy dolog amin átesett az Egyesült Államok a ló túlsó oldalára, ez pedig az érzékenyítés. Láttátok a Nike kampányát, láttátok a Bud Light reklámját. De ha kinyitod a szádat homofób vagy. De nem erről van szó. Mindenki azt csinál, amit akar. A probléma az az, hogy elkezdték bevinni az iskolákba a gyerekeknek. […] Mi szükség van erre? […] Mi azt érezzük, hogy van egy csoport a háttérben, akik most ezt erőltetik […] Lehet erről beszélni, de nem egy óvodában. Legalábbis én, mint szülő dönthessek arról, hogy ez téma legyen-e”

– Hagyjátok a gyerekeket békén! – zárta le Alberto zseniálisan a témát.

Érdemes megnézni a videót:

Gombos Edina azért azt megemlítette, valószínű egy nézői kérdésre reagálva, hogy ne vegyük ide Magyarországot, mert ott más a helyzet. Ezzel nem értünk egyet, mert sajnos, ahogy az kiderült a beszélgetésből is, Amerikában már bekövetkezett ez, hogy óvodákban és iskolákban érzékenyítik a gyerekeket. Itt a kormány nagyon helyesen meg akarja akadályozni, hogy egyáltalán ez kialakulhasson. Nálunk is számos próbálkozás van, de szerencsére a gyermekvédelmi törvény időben megszületett és védi a gyermekeinket. Teljesen egyetértünk Albertóval: Hagyjátok a gyerekeket békén! Ez így helyes. Az azonban fölöttébb érdekes, hogy azok a baloldali médiumok, akik gyakorlatilag lesik minden megmozdulását, minden posztját Gombos Edináéknak, erről a YouTube-adásukról miért nem számoltak be. De ez maradjon költői kérdés, hiszen pontosan tudjuk rá a választ – gondolta magában Felhévizy, és töltött magának egy hideg Jack Danielst és mellé kísérőnek egy kis kólát, hogy azért érezze egy kicsit Amerika ízét.

(Frissítés: Időközben a cikkben hivatkozott videó privát megjelölést kapott, így már a nagyközönség számára nem elérhető.)

Borítókép: Gombos Edina és férje, Alberto az Itt van Amerika! című YouTube-csatornájukon (Forrás: YouTube/képernyőfotó)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.