idezojelek

Mintha Mekk mestert hívnák, hogy építse meg Paks 2-t

A külföldi nagytőke Fekete-Győr Andrást szemelte ki a Momentum vagy az ellenzék következő megmentőjének.

Bácskai Balázs avatarja
Bácskai Balázs
Cikk kép: undefined

Egy dúsgazdag embernek nincs fontosabb tényező az időnél. A nap ugyanis neki is 24 órából áll, akárcsak egy átlagos halandónak, épp ezért a módosabbak szívesen áldoznak arra komoly összegeket, hogy azzal foglalkozhassanak, ami nekik fontos. Ami pedig nem fontos, azt kiszervezik valaki másnak. 

Éppen ezért érdekes, hogy Bajnai Gordon több mint egy órán át beszélgetett Fekete-Győr Andrással, a Momentum korábbi félkegyelmű pártelnökével, aki azóta politikai elfekvőbe került. Az első magyarázat szerint – Fekete-Győr Facebook-posztja alapján – Bajnai éppen válságkezelésből és politizálásból adott neki privát leckét. Annak az embernek, aki sokáig összekeverte az atomerőművet a napelemekkel. Nem hihető magyarázat. A másik szerint a Momentum épp üzletelni próbál a DatAdattal. Csakhogy a párt vezetői, Gelencsér Ferenc és Donáth Anna előbb szavaznának a Fideszre egy országgyűlési választáson, mintsem hogy maguk helyett Fekete-Győrt küldjék egy fontos tárgyalásra. Ez sem hihető magyarázat.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Árulkodó jel volt a két politikus szemében megbúvó félelem, amikor meglátták a kamerát. Lebuktak. Innen már csak kevés fantázia kell hozzá, hogy belelássuk: a külföldi finanszírozók sokkal szívesebben látnák a Momentum Mozgalom élén Fekete-Győr Andrást, mint a jelenlegi Gelencsér–Donáth tandemet. Bandi egyszerű, irányítható, és eddig nem kért sokat. Ez bizony egy jövendőbeli puccs első lépése volt. Ezt pedig a Momentumban is tudják, ahonnan informálisan csak annyit mondanak: a pártvezetés nem tudott a találkozóról.

Ha mindez valóban egy puccs lesz a Momentumon belül, amely arra irányul, hogy a pártot Fekete-Győr vezesse, akkor a külföldi nagytőke bábmesterei még annál is ostobábbak, mint hittük. Fekete-Győr András lenne a Momentum és talán a baloldal megmentője? Mintha Mekk mestert hívnák, hogy építse meg Paks 2-t.

Borítókép: Fekete-Győr András és Bajnai Gordon (Fotó: Fazekas Máté)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.