Ausztriában is röhögnek Horváth Ferenc nyilatkozatán

Nem először, s valószínűleg nem is utoljára adott Horváth Ferenc vezetőedzőként olyan szokatlan nyilatkozatot, amelyet sokat idéztek. Abból, amit a Honvéd Fradi elleni veresége után mondott szombaton, külföldön is hír lett.

Magyar Nemzet
2021. 12. 20. 12:57
HORVÁTH Ferenc
Horváth Ferenc edző és a Hali szomorú jövőképe Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az osztrák lap, a Kronen Zeitung idézte Horváth Ferenc mérkőzés utáni, tévében adott nyilatkozatát, s úgy fogalmazott, az edző nem csak Magyarorszégon nevettette meg az embereket – szúrta ki a Nemzeti Sport. A Honvéd vezetőedzője az 1-0-s vereséget követően azt találta mondani: 

Szüljek egy lovat, vagy mit csináljak?

Mire gondolhatott a költő? – tehetjük fel a kérdést. Túl bonyolult műelemzés nem szükséges a megfejtéshez, Horváth edzői tehetetlenségére utalt, mivel csapat a 92. percben kapott góllal kapott ki 1-0-ra a Fradi ellen, és már a harmadik meccsük volt a kispestieknek az idényben, amikor a ráadásban kapott gól miatt szenvedtek vereséget.

Így volt ez október végén a Mezőkövesd ellen (2-3) és november végén az Újpest ellen (1-2) is. Az FTC ellenivel együtt három pontot veszített el a Honvéd a 90. percen túl, s ha ezeket begyűjti, most sokkal kedvezőbb lenne a helyzete: a nyolcadik helyett az ötödik helyen töltené a téli szünetet az együttes.

– Nagyjából rá lehet húzni az egész szezonra ezt a mérkőzést – mondta Horváth a bővített verzióban. – Szerintem jól játszottunk, de nem tudok mit csinálni, ez az ötödik ilyen meccsünk volt. Szüljek egy lovat, vagy mit csináljak? Erre nem lehet edzeni, hogy az utolsó percben ne engedjünk ki. Kétszer pattant le a labda a tizenhatoson belül, kétszer is el lehetett volna rúgni.

Horváth az ötödik „ilyen meccsről” beszélt, amit tekintsünk költői túlzásnak, valójában a már említett három találkozón fordult elő, hogy az utolsó percekben kapott gól miatt veszített pontot a csapata az idényben.

Ez is sok persze, ami miatt és egy másik hangzatos Horváth-nyilatkozat miatt az ősszel szóba került az edzőváltás is Kispesten. Hogy ebből lesz-e valami, az hamarosan alighanem eldől.

Borítókép: Horváth Ferenc (Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.