időjárás -4°C Fábián, Sebestyén 2022. January 20.
logo

„A Honvédnak a Honvéd a legnagyobb ellensége”

Magyar Nemzet
2021.11.27. 23:09 2021.11.28. 09:59
„A Honvédnak a Honvéd a legnagyobb ellensége”

Horváth Ferenc meglehetősen megtörten, ám így is tiszta fejjel, szabatos mondatokkal értékelte a Honvéd hazai pályán elszenvedett 2-1-es vereségét az Újpest ellen.

– Azt gondolom, jó mérkőzés volt, és kézben is tartottuk. Az Újpestnek az első félidőben volt egy szabadrúgása, majd csak a hetvenötödik percben volt lehetősége. Nem tudom, most miről beszéljek. Taktikáról? Erőnlétről? Úgy, hogy a 90. percben kétszer állunk tíz emberrel az ellenfél kapusával szemben. Akkor most mi nem volt jó, mi nem működött? Az utóbbi öt mérkőzésünkból három volt olyan, ami jó, ha szezononként egyszer előfordul. 

Egyetlenegy dolog biztos, hogy a Honvédnak a Honvéd a legnagyobb ellenfele vagy ellensége.

Horváth Ferenc ennyit préselt ki magából a mérkőzés után, többet nem is akart mondani, de újságírói kérdésre nyomdakészen kiegészítette a nyilatkozatát.

– Nagyon nehéz magyarázatot találni [a vereségre], azt gondolom, tíz embererel is le volt védekezve az Újpest. Volt egy kiállítás, volt egy  öngól, volt két kihagyott óriási helyzet a kilencvenedik helyzetben, majd volt egy gól, egy meg nem adott tizenegyes. Most miről beszéljek, mi történt?

Hogy ez az én felelősségem vagy a csapat felelőssége, azt mindenki döntse el maga, de az biztos, hogy hihetetlen pechszéria, amiben a Honvéd van. Mindig saját magunkat intézzük el, mert azt gondolom, ezt a meccset nem az Újpest nyerte meg.

Horváth Ferenc nem tért ki a kiállított Batik Bence felelősségét firtató kérdés elől sem, mint mondta, a védő büntetést fog fizetni, de persze a csapaton ez nem segít.

Nem is vitás, az NB I-ben magasan Horváth Ferenc nyilatkozik a legösszeszedettebben. Ám pontokat ezért nem adnak.

Vereségével a Honvéd maradt a hetedik helyen a labdarúgó NB I-ben, de egyre tömörebb az alsó ház. 

Hogy a valóban szerencsétlen vereséget a klub vezetői hogyan értékelik, az persze még a jövő zenéje.