Idegtépő hajrá Kispesten, a nyár óta először vonal fölött az Újpest

Izgalmas hajrában fordított az Újpest a Honvéd vendégeként, s a 2-1-es győzelemmel elkerült a kieső helyekről a labdarúgó NB I-ben.

Magyar Nemzet
2021. 11. 27. 22:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha csak a legfontosabb adatokat nézzük, akkor azt mondhatjuk, az Újpest érvényesítette az emberelőnyt, s a második félidőben fordítva 2-1-re megnyerte a Honvéd elleni mérkőzést. Ám ez leegyszerűsített képe a meccsnek, amelynek a hajrája roppant izgalmasan alakult.

A Honvéd a 34. percben szögletből szerzett vezetést, a megcsúsztatott labdát Hidi egy lépésről passzolta a hálóba (1-0).

A második félidő elején Vad II játékvezető kiállította Batik Bencét a Honvédból – az Újpest kapuja előtt. A hazaiak szögleténél a kispesti középhátvéd túlzott vehemenciával startolt a labdára, s ha véletlenül is, de megütötte Kutrumbiszt, amiért piros lapot kapott.

Az újpesti emberelőny a 80. percben érett góllá, Bjelos lövésébe Baráth úgy ért bele, hogy a hálóba rúgta a labdát (1-1).

Az utolsó percekben a Honvédnak két ziccere is akadt, előbb Kerezsi lövését, majd Baráth sarkazását védte Banai. Aztán a másik oldalon Viana jól lépett ki, nem volt les, s a kapuba helyezett (1-2). 

Ezzel még nem volt vége, Klemenz visszahúzta Kerezsit a 16-oson belül, csak éppen az ifjú kispesti lesen lépett ki.

Nyert az Újpest, feljött a kilencedik helyre, legutóbb még a nyáron, a harmadik forduló után állt úgy, hogy nem volt kieső.

A találkozó után mindkét szurkolótábor éltette az övéit, de ettől még Horváth Ferenc állásába kerülhet a vereség.

A másik két szombati találkozón a Kisvárda 5-0-ra kiütötte az MTK-t, a Fehérvár pedig 3-2-re nyert a Gyirmót ellen.

NB I, 14. forduló:

Szombat:

Kisvárda–MTK 5-0 (2-0), Kisvárda, Várkerti Stadion, 1950 néző, v.: Erdős. Gólszerzők: Asani (8., 31.), Leoni (51.), Bumba (59.), Mesanovic (68.). Kiállítva: Palincsár (44.)

Fehérvár–Gyirmót 3-2 (1-1), Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, 1206 néző, v.: Farkas. Gólszerzők: Nikolics (10. – 11-esből), Kodro (49., 84. – 11-esből), illetve Varga B. (38., 93. – az elsőt 11-esből). Kiállítva: Musliu (37.)

Honvéd–Újpest 1-2 (1-0), Bozsik Aréna, 4000 néző, v.: Vad II. Gólszerzők: Hidi (34.), illetve Bjelos (80.), Viana (91.). Kiállítva: Batik (49.) 

Vasárnap:

Debrecen–Paks 13.30

Puskás Akadémia–ZTE 15.45

Mezőkövesd–Ferencváros 18.00

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.