Strandfoci, örömjáték, kiütötte a Kisvárda az MTK-t

A Kisvárda 5-0-ra kiütötte az MTK-t a labdarúgó NB I 14. fordulójának nyitómérkőzésén. Megpecsételte a különben is gyengécske fővárosiak helyzetét, hogy a második félidőt emberhátrányban játszották.

Magyar Nemzet
2021. 11. 27. 16:39
Kisvárda-MTK NBI. Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintha csak a strandon fejelgettek volna, úgy szerezték a hazaiak az első góljukat már a 7. percben. Leoni beadását Asani Bumbának fejelte, ő visszastukkolta a lasztit, amit aztán Asani erőből az alapvonalra bólintott, s a labda onnan pattant a hálóba.

A 31. percben Asani megmutatta, hogy lábbal sem éppen ügyetlen, szépen gurított ballal a hosszú alsóba.

A 44. percben a játékvezető második sárga lappal kiállította a vendégektől Palincsárt, ami megpecsételte az MTK dolgát. A Kisvárda a második félidőben további három gólt szerzett, örömjátékkal 5-0-ra kiütötte fővárosi riválisát. A negyedik gólt még kiemelhetjük, Bumba mesterien bökött alá a labdának, amely Mijatovics kapus fölött hullott a hálóba.

A jelek szerint a Kisvárdát nem viselte meg, hogy az edzője, Joao Janeiro két hete Dunaszerdahelyre szerződött. Egy hete ugyan pechesen 2-2-t játszott az utolsó pillanatokban egyenlített Gyirmót vendégeként, de az MTK ellen sziporkázott az immár Erős Gábor vezette csapat.

NB I, 14. forduló:

Szombat:

Kisvárda–MTK 5-0 (2-0)

Fehérvár–Gyirmót 17.00

Honvéd–Újpest 19.30  

Vasárnap:

Debrecen–Paks 13.30

Puskás Akadémia–ZTE 15.45

Mezőkövesd–Ferencváros 18.00

Borítókép: Palincsár kiállítása után esélye sem volt az MTK-nak (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.