Kissé fellengzősen a Fradi ellen mérné le a Honvéd, hogy hol tart

Nebojsa Vignjevics, a Honvéd vezetőedzője szeret a Ferencvárossal játszani, mert a címvédő, listavezető ellen mérheti le igazán, hol tart a csapata. A szerb tréner az elmúlt hetek gyengélkedéséről is szót ejtett, arról azonban nem, hogy egy esetleges vereséggel ismét nehéz helyzetbe kerülhet az együttese. Mintha Kispesten úgy döntöttek volna, hogy amiről nem beszélnek, az nem is létezik. A másik oldalon Sztanyiszlav Csercseszov a kupameccs tapasztalataiból igyekszik okulni. Honvéd–Fradi, pikáns meccs a labdarúgó NB I 28. fordulójában.

Magyar Nemzet
2022. 04. 16. 9:57
Honvéd-FTC
Budapest 20220301 Labdarúgás 2022 Magyar kupa MK Honvéd Ferencváros FTC Fotó Árvai Károly Nemzeti Sport Batik Bence Kristoffer Zachariassen Ivan Lovric Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Remek erőfelmérő a szombati mérkőzés – jellemezte a Ferencváros elleni ma esti bajnoki mérkőzést Nebojsa Vignjevics, a kispestiek vezetőedzője. A klub honlapja megjegyzi továbbá, érkezésekor a szerb tréner arról beszélt, a Fradi elleni mérkőzések azért is fontosak, mert a bajnokság legerősebb csapata ellen lehet lemérni, hogy hol tart a Honvéd.

Nos, ami a tabellát illeti, a tizedik helyen. 

A piros-feketék az elmúlt négy fordulóban csupán négy pontot szereztek, s a középmezőnyből visszacsúsztak a hátsó harmadba, a tizedik helyre. Persze ne legyünk igazságtalanok, az ötödik Újpest közelebb van hozzájuk (csupán négy pontra), mint a mögöttük lévő Gyirmót és MTK (egyaránt hat pontra). Csak éppen a tizedik és a tizenegyedik hely között sokkal nagyobb a differencia, mint az ötödik és a tizedik között.

Tisztázni kellett dolgokat

– Több mindent kellett tisztáznunk és rendbe tennünk a zalaegerszegi mérkőzés után. Voltak különböző játékelemek, feladatok, amelyeket a válogatott szünet előtt megfelelően hajtottunk végre, utána viszont ezek nem mentek. Fegyelmezettség, koncentráció, csapatjáték – egy pillanatra sem lankadhatunk. Reméltem, hogy a Paks elleni meccset követően pozitív reakció érkezik az ott elkövetett hibákra, sajnos azonban nem így történt, ráadásul a Fradi ellen mindig több kell. Még több. A hét legfontosabb feladata, hogy változtassunk, amit nem látok annyira nehéznek, hiszen ez fejben dől el, fizikailag ugyanis rendben vagyunk, a gondolkodásunkra kell fókuszálni, mentálisan is tökéletesen készen kell állni az összecsapásra, harcolni minden szituációban, minden labdáért – fejtegette az elmúlt meccsek tanulságát Nebojsa Vignjevics.

Vécsei még hibátlan

A két csapatot a jelenben is több játékos köti össze. A Honvédből Batik Bence és Nagy Dominik is játszott a Fradiban, a Ferencvárosból pedig és Vécsei Bálint is Kispesten nevelkedett és lett első osztályú futballista. A 2019 decemberében a svájci Luganótól érkezett Vécsei a napokban hosszabbította meg a szerződését az FTC-vel. Nemcsak emiatt készül nyugodtan korábbi csapata ellen, hanem mert a sérülése után újra kiharcolta a helyét a kezdőcsapatban, és a Honvéd ellen neki rendre jól megy.

– Elég sok mérkőzést játszottam már a Honvéd ellen, úgyhogy megtanultam kezelni ezt a dolgot. Összességében jó emlékeim vannak a kispesti csapat elleni meccsekről, hiszen amikor pályára léptem, mindig győzni tudtunk a Honvéd ellen. Szeretnénk folytatni ezt a sorozatot a hétvégén is, hiszen ezzel egy újabb komoly lépést tehetnénk a bajnoki cím felé – mondta a középpályás a Fradi.hu-nak, nem elhallgatva, csak a bajnoki címmel nem érnék be, duplázni szeretnének, azaz elhódítanák a Magyar Kupát is

A Nemzeti Sportnak nyilatkozva azt is elárulta, május közepén nem kívánja lezárni az idényt, szeretne játszani a válogatottban Anglia, Németország és Olaszország ellen a Nemzetek Ligájában, e cél érdekében boldogan feláldozná a nyári vakációt.

A szerb edző érti is meg nem is, hogy a Fradi ellen rendre motiváltabbak a játékosok.

– Még többet akarnak adni, mert tudják, milyen erős csapattal játszunk, azonban a többi meccsre is ugyanezzel a hozzáállással kell érkezni – jegyezte meg, majd az ellenfelet dicsérve kimondta a lényeget: a játékosainak az elsőtől az utolsó percig maximálisan kell összpontosítaniuk, ha eredményt akarnak elérni.

A kupameccs emléke

Sztanyiszlav Csercseszovnak természetesen nem lehetnek olyan gazdag emlékei a Honvédról, mint amilyenek Vignjevicsnek vannak a Fradiról. Arra azonban emlékszik az orosz edző, hogy a március elsején vívott kupameccsen megizzadt a csapata a mai riválissal szemben.

– Tisztán emlékszem arra a meccsre. Bár összességében sikeres volt, hiszen 1-0-ra győztünk és továbbjutottunk, két ellentétes félidőt láthattak a szurkolók. Az első játékrészben egy igazán jó csapatot láttam a pályán, a második félidőben viszont nagyobb nyomás alá helyezett minket az ellenfél, amely elhitte, hogy még lehet esélye a továbbjutásra, veszélyes helyzeteket alakított ki akkor a Honvéd. Biztos vagyok benne, hogy a szombati bajnoki mérkőzés más lesz, hiszen mi a bajnoki címért versengünk, míg a Honvéd a tabella második felében található. A tervezett feladatokat elvégeztük a héten, felkészültünk a Honvédból. Biztosan lesznek helyzeteink is, élnünk kell velük! – mondta az FTC honlapjának.

NB I, 28. forduló:

Péntek:
Debrecen–Gyirmót 3-1 (2-1), Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3621 néző, jv.: Erdős,
gólszerzők: Baráth (3., 24.), Do. Babunski (86.), illetve Hasani (9.)

Szombat:
Újpest–ZTE 15.00
Paks–MTK 17.00
Honvéd–Ferencváros 19.30

Vasárnap:
Mezőkövesd–Fehérvár 14.30
Puskás Akadémia–Kisvárda 17.00

Borítókép: Zachariassen a kispesti védők gyűrűjében a kupameccsen (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.