Charles Leclerc otthon van Monacóban, behúzta az időmérőt

Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője indulhat az élről vasárnap a Formula–1-es Monacói Nagydíjon. A második rajtkockából a másik ferraris, a spanyol Carlos Sainz, a harmadikból Sergio Pérez, a Red Bull mexikói pilótája kezdheti a versenyt. A mai időmérőn a vb-címvédő és a pontversenyben jelenleg is vezető holland Max Verstappen (Red Bull) negyedik lett.

Magyar Nemzet
2022. 05. 28. 17:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még pénteken a Formula–1-es Monacói Nagydíj mindkét szabadedzését Charles Leclerc, a Ferrari monacói, vagyis „otthon” levő pilótája nyerte meg. Az első gyakorláson a mexikói Sergio Pérez (Red Bull) és a spanyol Carlos Sainz (Ferrari) zárt mögötte, a másodikon Leclerc, Sainz, Pérez volt az első három sorrendje. A vb-címvédő, a pontversenyben jelenleg is éllovas holland (Red Bull) mindkét szabadedzésen negyedik lett. Szombaton a harmadik tréningen aztán Pérez jegyezte a legjobb köridőt Leclerc és Sainz előtt, Verstappen pedig újra hozta a negyedik helyet – az időmérőn a Red Bull és a Ferrari csatáját várhattuk. Ebben persze nem volt semmi meglepő, az idei szezon korábbi hat időmérőjéből négyet Leclerc nyert meg, Verstappen és Pérez egyet-egyet húzott be.

Monaco szűk utcai pályáján különösen nagy jelentősége van az időmérőnek, az itteni Grand Prix-k történetében 68 százalékban az első rajtsorból induló versenyző győzött. Így most a Ferrarinál nagyon optimisták lehetnek, hiszen a két pilótája elfoglalta az első sort: az időmérőn a pole pozíciót Leclerc szerezte meg Sainz előtt, a harmadik rajtkocka Pérezé, a negyedik Verstappené lett. A 24 éves Leclerc idei ötödik, pályafutása 14. rajtelsőségét könyvelhette el.

A kvalifikációt többször félbe kellett szakítani baleset miatt, és így is ért véget, az utolsó gyors körüket már nem tudták megkezdeni vagy befejezni a legjobbak, mivel az alagút bejárata előtt a megcsúszó Pérez autója keresztbe állt, Sainznak pedig esélye sem volt kikerülnie.

 A mögöttük érkező Verstappennek a piros zászló miatt vissza kellett engednie a lábát a gázról, így nem maradt lehetősége az előzésre. A hétszeres világbajnok brit Lewis Hamiltonnak ezúttal a nyolcadik hellyel kellett beérnie az idén gyengélkedő Mercedesszel.

A Monacói Nagydíj teljes rajtsorrendje:

1. sor:
Charles Leclerc (monacói, Ferrari)
Carlos Sainz(spanyol, Ferrari)
2. sor:
Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)
Max Verstappen (holland, Red Bull)
3. sor:
Lando Norris (brit, McLaren)
George Russell (brit, Mercedes)
4. sor:
Fernando Alonso (spanyol, Alpine)
(brit, Mercedes)
5. sor:
Sebastian Vettel (német, Aston Martin)
Esteban Ocon (francia, Alpine)
6. sor:
Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri)
Valtteri Bottas (finn, Alfa Romeo)
7. sor:
Kevin Magnussen (dán, Haas)
Daniel Ricciardo (ausztrál, McLaren)
8. sor:
Mick Schumacher (német, Haas)
Alexander Albon (thaiföldi, Williams)
9. sor:
Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri)
Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)
10. sor:
Nicholas Latifi (kanadai, Williams)
Csou Kuan-jü (kínai, Alfa Romeo)

A Monacói Nagydíjon a futamot vasárnap 15 órakor indítják (tv: M4 Sport)

Borítókép: Charles Leclerc idei ötödik, pályafutása 14. pole pozícióját könyvelhette el (Forrás: Twitter/Scuderia Ferrari)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.