Győzni jön a csoport élére vágyó német válogatott Budapestre

Szombaton Németország lesz a következő ellenfele a magyar válogatottnak a Nemzetek Ligájában. A németek győzni jönnek Budapestre, a magyar csapat pedig erősödött, mert csatlakozott a kerethez a koronavírus-fertőzésből meggyógyult Gazdag Dániel, és két U21-es játékos a felnőttek között várhatja a nagy lehetőséget a fiatalok Eb-selejtezői után.

2022. 06. 10. 5:55
UEFA Nations League Germany vs England
UEFA Nations League Germany vs England Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/HASAN BRATIC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A helyes úton vagyunk, és már nincs felettünk az a felhő, amely 2020 novemberében vetett ránk árnyékot. Persze, ha kék és felhőtlen lenne az ég, akkor megvertük volna az angolokat és az olaszokat is, bár akkor meg talán túl derűs lenne az összkép. Az olaszok és az angolok elleni egy egy után a győzelem az elvárás Budapesten, még akkor is, ha tudjuk, hogy nehéz lesz.

A kissé képzavaros nyilatkozat gazdája Oliver Bierhoff, a német szövetség sportigazgatója, és ebből számunkra annyi az érdekes, hogy Németország válogatottja a három pontért lép majd pályára szombaton 20.45 órakor a Puskás Arénában. Ez érthető, hiszen újabb pontvesztéssel messze kerülne a csoport első helyétől, egy esetleges vereséggel pedig látótávolságon kívülre is sodródna tőle.

Ez a mérkőzés lesz egyébként a visszavágója a két csapat tavaly júniusi Eb-meccsének, amelyen a németek kínkeservesen egyenlítettek ki kétszer is, és a 2-2-vel a magyar válogatott nem jutott tovább a csoportból...

A német játékosok tegnap szabadnapot kaptak Hansi Flick szövetségi kapitánytól. Nem széledhettek szét, csupán nem volt edzésük, tetszés szerint tölthették az idejüket a herzogenaurachi edzőtáborban, ahol a létesítményben sok kikapcsolódási lehetőség várta őket. Ott maradt Marcus Reus is, aki semmit sem tehet a három pontért Budapesten. A Borussia Dortmund támadója egyelőre annak ellenére nem hagyta el a tábort – fertőzéses megbetegedése miatt csak később csatlakozott a kerethez, így nem játszhatott az olaszok ellen –, hogy a jobb combjában elszakadt egy izomrost, és emiatt nem léphet pályára.

nem engedett ennyi lazítást sem, ő minden egyes nap tart edzést a magyar válogatott keret tagjainak, akik három érkezővel gazdagodtak, megengedve ennyi szójátékot egy névvel. Az egyik érkező ugyanis aki eddig nem tudott csatlakozni a társakhoz. Mint korábban már megírtuk, a Philadelphia Union 26 éves játékosának koronavírustesztje Magyarországra utazása előtt pozitív lett, emiatt kihagyni kényszerült az Anglia és az Olaszország elleni találkozókat.

Az MLSZ közlése szerint azonban Gazdag Dániel mostanra negatív Covid-tesztet produkált, és a fertőzést követő szigorú vizsgálatokon is átment. Gazdag Dániel nagyszerűen futballozik az idényben, ezt bizonyítja, hogy őt választották a Philadelphia Union legjobb májusi labdarúgójának. Ez persze nem is csoda, három gólt szerzett és két gólpasszt adott az előző hónapban, március után másodszor nyerte meg a hónap legjobbjáról döntő szavazást.

Az MLSZ a forrása annak a hírnek is, hogy az U21-es válogatott Európa-bajnoki selejtezőinek a végeztével két fiatal futballista is a felnőtt csapattal készül tovább. és Schön Szabolcs a fiatalok mindkét meccsén kezdő volt, most reménykedhetnek, hogy Németország és Anglia ellen szerepet kaphatnak. Schön Szabolcs már átesett a tűzkeresztségen, Kerkez Milos viszont először lehet válogatott.

Borítókép: Thomas Müllerre nagyon oda kell figyelniük a magyar védőknek (Fotó: Hasan Bratic)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.