Nagy Ádám nem lesz szomorú, ha nem triplázik Anglia ellen

Marco Rossi csak a rotációban vár változást az angoloktól a budapesti meccshez képest, Nagy Ádám szerint az ellenfél nagyon megnyomja majd az első perceket.

2022. 06. 13. 19:52
ROSSI, Marco; NAGY Ádám
Labdarúgás - NL - Anglia-Magyarország - A magyar válogatott sajtótájékoztatója Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott hétfő délelőtt még Telkiben edzett, majd Angliába utazott. Este már a keddi Anglia–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzés helyszínén, a wolverhamptoni Molineux stadionban válaszolt a sajtó kérdéseire szövetségi kapitány és játékosa,

Az angol válogatottat Budapesten 1-0-ra legyőzte Magyarország, de Rossi szerint nem változtat nagyot emiatt az ellenfél a keddi meccsre.

– Az angol válogatott a világ egyik legjobbja, és nem hiszem, hogy nagy változásokra kell számítani a játékát illetően, legfeljebb rotációra. Ebben jobb helyzetben vannak, mint mi, nagyobb a variációs lehetőség – fogalmazott az olasz szakember, aki a magyarok összeállításáról nem osztott meg konkrétumokat, csak a háttérre világított rá humorosan. 

Amikor kijelölöm a kezdőcsapatot, megvannak mögötte a szakmai indokok, nem az alapján döntök, hogy kit szeretek jobban, kit kevésbé. A feleségemet szeretem, nem a játékosaimat.

A helyi újságírók Callum Stylesről is kérdezték a kapitányt. Az angol születésű, de nagymamája révén magyar válogatott középpályás Rossi szerint gyorsan beilleszkedett a csapatba, és jól viseli a nyomást.

Nagy Ádám szerint az angolok hozzáállása az eddigi szereplésük miatt változhatott a budapesti összecsapáshoz képest.

Az angol válogatott győzelmi kényszerben fog pályára lépni, főleg a nálunk elszenvedett vereség után, de azóta sincs győzelmük. Biztos vagyok benne, hogy nagy nyomást helyeznek ránk, hamar vezetést akarnak majd szerezni.Mi ahhoz igazítottuk a taktikánkat, hogy a három meccs tapasztalatai alapján láttuk, hol tudták az ellenfelek megbontani a védelmünket, hiszen az angolok is biztos elemezték a mérkőzések felvételeit. Bízom benne, hogy nem fogjuk elkövetni azokat a hibákat, mint a korábbi találkozókon. Összességében nagyon jó párharcot várok, kitűnő hangulattal – mondta Nagy Ádám, aki újságírói kérdésre megjegyezte, a pénteki, huszonhetedik születésnapja előtt előajándéknak a 3-0-s győzelemnek örülne.

De a viccet félretéve, ha egy pontrúgás után szerzett góllal nyerünk 1-0-ra, akkor nem fogok szomorkodni, hogy nem lőttem mesterhármast.

– zárta a jókedvű középpályás, akit Marco Rossi nagyon megdicsért a legutóbbi, németek elleni meccs után.

Borítókép: Nagy Ádám és Marco Rossi a jó hangulatú sajtótájékoztatón (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.