Harry Kane nagyon be akar találni kedden a magyar válogatott kapujába

Az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate a Magyarország elleni keddi Nemzetek Ligája-mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón elmondta, hogy Marco Rossi csapata kemény ellenfél, de látja az elszántságot játékosain. A Nemzeti Sport jelen volt a sajtóeseményen.

Magyar Nemzet
Forrás: Nso.hu2022. 06. 13. 15:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Akad egy-két horzsolás és zúzódás de ez három ilyen meccs után természetes –  mondta a meccs előtti sajtótájékoztatón Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya. – Szerencsére mindenki ott volt hétfőn az edzőpályán, igaz, az orvosi stábbal még konzultálnunk kell Phil Foden állapotáról. Szerencsére már ott volt a tréningen, de a koronavírus-fertőzés után az állapota már más kérdés. Meglátjuk, számíthatok-e rá kedden. A célunk? Mivel már csak három meccs van hátra az első világbajnoki meccsig, több tényezőre is figyelni kell. Le akarjuk győzni Magyarországot, ehhez biztosan friss játékosok kellenek, és mivel három különböző stílust képviselő ellenfél szerepel velünk egy csoportban, némileg a taktikán is változtatni kell. Magyarország kemény ellenfél, de szerencsére olyan játékosokkal dolgozhatok, akik nagyon elszántak és éhesek a sikerre.

A szövetségi kapitány újságírói kérdésre az eddig kevesebb szerepet kapó játékosokról, valamint a Magyarország elleni találkozónak otthont adó Wolverhamptonról is beszélt.

– Mindenkinek lehetőséget akarok adni a világbajnokság előtt, de az angol válogatottságot nem lehet ajándékba kapni, minden percet ki kell érdemelni. Ami a támadósort illeti, van egy elképzelés arról, mennyire erős a támadósorunk, és van a realitás, ami azt mutatja, hogy és egyelőre egy lépéssel előrébb jár a többieknél. Ami a meccset illeti, örülök, hogy ismét hazai közönség előtt játszhatunk, ez hatalmas energiát szabadít fel a csapatban. Tudom, hogy Wolverhamptonban mekkora az izgatottság amiatt, hogy itt játszunk, biztos vagyok benne, hogy élvezzük majd a stadion hangulatát. Bár a Wembley csodálatos stadion, nem Londont képviseljük, hanem Angliát, és a Magyarország elleni meccs is ezt üzeni.

A válogatott csapatkapitánya, Harry Kane arról beszélt, egyáltalán nem zavarja, hogy a többség minden meccs előtt tőle várja a gólokat.

– Minden támadó azért lép pályára, hogy gólt szerezzen és a játéka minél nagyobb hatással legyen a mérkőzés végeredményére. Tudom, hogy a klubomban és a válogatottban is sokat várnak tőlem, a szurkolók is, a csapattársak is, de ez természetes, ha az a feladatod, hogy eldöntsd a meccset. Élvezem ezt a szerepet, ez olyan felelősség, amelyet szívesen vállalok magamra. Minden meccs előtt az a célom, hogy betaláljak, ez Magyarország ellen sem lesz másként – szögezte le Harry Kane, a Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában két ponttal egyelőre sereghajtó angolok csapatkapitánya.

Az Anglia–Magyarország mérkőzés kedden magyar idő szerint 20.45 órakor kezdődik Wolverhamptonban.

Az angol válogatott kerete:
kapusok: Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Burnley), Aaron Ramsdale (Arsenal)
védők: (Liverpool), Conor Coady (Wolverhampton), Marc Guéhi (Crystal Palace), Reece James (Chelsea), James Justin (Leicester City) Harry Maguire (Manchester United), (Manchester City), Fikayo Tomori (Milan – Olaszország), Kieran Trippier (Newcastle United), Kyle Walker (Manchester City)
középpályások: (Borussia Dortmund – Németország), Conor Gallagher (Crystal Palace), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds United), Declan Rice (West Ham United), James Ward-Prowse (Southampton)
támadók: Tammy Abraham (Roma – Olaszország), Jarrod Bowen (West Ham United), Phil Foden (Manchester City), (Manchester City), Harry Kane (Tottenham), (Arsenal), Raheem Sterling (Manchester City)

Az Nso.hu ITT számolt be az angol válogatott mai sajtótájékoztatójáról.

Borítókép: Harry Kane tudja, hogy sokat várnak tőle, de ez nem zavarja (Forrás: Twitter/Harry Kane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.