Alaposan átverte a fradistákat az UEFA Ryan Mmaee-val

A komplett magyar sportsajtót félrevezette az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) azzal a hírrel, hogy Ryan Mmaee bekerült a Ferencváros Bajnokok Ligája-keretébe. Lehet, hogy pusztán adminisztrációs hiba történt, mindenesetre tény, hogy a marokkói válogatott játékos el sem utazott Bakuba, mert hogy szerdán Szolnokon lépett pályára. A fakóban.

Magyar Nemzet
2022. 08. 03. 22:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk is nyomába eredt az UEFA honlapján olvasható hírnek, miszerint Ryan Mmaee bekerült a Ferencváros Bajnokok Ligája keretébe. Fölöslegesen latolgattuk, hogy az áprilisban megsérült marokkói csatár vajon legalább csereként pályára lép-e a Qarabag elleni BL-selejtező első, idegenbeli meccsén.

Erre semmi esély sem volt, hiszen az előző idényben 13 góllal a legeredményesebb ferencvárosi játékos el sem utazott Bakuba. E helyett szerdán Szolnok felé vette az irányt, ahol az FTC NB III-ban szereplő második csapatában lépett pályára. Egy félidőt játszott és gólt is szerzett, méghozzá a másodikat, azzal vezetett a Fradi 2-0-ra Szolnokon.

A fokozatosság elvét betartandó Ryan Mmaee csupán egy félidőt játszott, a szünetben a kis Fradi még 3-1-re vezetett, nem a 24 éves csatár felelőssége, hogy 4-3-as vereség lett a vége.

Amúgy még egy válogatott futballista szerepelt a Fradi-fakóban Szolnokon, Sigér Dávidot a 63. percben cserélték le.

Mindenesetre annyit rögzíthetünk, Ryan Mmaee valóban felépült a sérüléséből. Azt azonban korai lenne megjósolni, hogy Sztanyiszlav mikor számíthat rá az első csapatban. Lehet, hogy ez még hetek kérdése, meglepő lenne, ha a gólerős csatár a jövő keddi visszavágón pályára lépne.

Borítókép: Ryan Mmaee van oka az örömre, ha nem is Bakuban, de újra tétmeccset játszhatott (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.