Nem reménykedik tovább, Djokovics visszalépett a US Opentől

Novak Djokovics sokáig kivárt, de nem változtak az Amerikai Egyesült Államok beutazási szabályai, így a szerb teniszklasszis nem indul az év utolsó Grand Slam-tornáján, a US Openen.

2022. 08. 25. 16:55
Novak Djokovics, maszk
Novak Djokovics, maszk Serbia's Novak Djokovic arrives at the Aorangi Practice Courts on the ninth day of the 2021 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 7, 2021. (Photo by AELTC/David Gray / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE Fotó: AFP/David Gray
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wimbledoni győzelme óta Novak Djokovicsot nem láttuk teniszezni. Pedig a szerb klasszis nem sérült, viszont az elmúlt hetekben a legfontosabb tornákat Észak-Amerikában rendezték.

Márpedig Kanadába és az Egyesült Államokba a külföldi állampolgárok hivatalosan csak akkor léphetnek be, ha be vannak oltva a koronavírus ellen.

Djokovics már Wimbledonban leszögezte, hogy nem kéri az oltást, s nem lát rá nagy esélyt, hogy induljon a US Openen.

A teniszvilágban sokan kiálltak mellette, a leghangosabban talán John McEnroe. Kapott kis reménysugarat is a szerb, amikor múlt héten a belföldi, oltatlanokra vonatkozó korlátozásokat feloldották az Egyesült Államokban.

Ezt a reményt alighanem két napja veszítette el Djokovics, amikor bejelentették, hogy a vakcinagyártó Moderna is a US Open egyik támogatója lett.

A beutazási szabályokon valóban nem módosítottak, így Djokovics csütörtökön, még a főtábla sorsolásának elkészítése előtt bejelentette, hogy visszalép a viadaltól.

A visszalépés időpontjának azért van jelentősége, mert így még módosítják a kiemelést, a huszonegyszeres Grand Slam-győztes Djokovicsot kiveszik a sorból, és a ranglista alapján mindenki eggyel előrébb lép. Az év elején az ausztrál hatóságok csak a sorsolás után utasították ki a szerb játékost az országból, így akkor egy szerencsés vesztes került az akkor még első kiemelt Djokovics helyére az Australian Open főtábláján.

Az tehát már biztos, hogy az idei évet Rafael Nadal egyedüli rekorderként zárja a Grand Slam-győzelmek számát tekintve, csak az a kérdés, hogy marad-e huszonkét sikernél, vagy New Yorkban megszerzi-e a huszonharmadikat is.

Djokovics mellett az éljátékosok közül az olimpiai bajnok Alexander Zverev is kihagyja a US Opent, ő ugyanis még nem épült fel a Roland Garroson elszenvedett sérüléséből.

Borítókép: Novak Djokovics idén két Grand Slam-tornáról is lemaradt az oltatlansága miatt (Fotó: AFP/AELTC/David Gray)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.