Hansi Flick, a németek kapitánya nagyon dühös a játékosaira

Érthetően sokkolja Németországot, hogy a labdarúgó-válogatott, csakúgy, mint négy éve Oroszországban, a katari labdarúgó-világbajnokságon sem élte túl a csoportkört. A szövetségi kapitány, Hansi Flick azon melegében nem mondott le, Thomas Müller viszont lényegében elköszönt a válogatottól.

Magyar Nemzet
2022. 12. 02. 0:15
MÜLLER, Thomas
al-Hor, 2022. december 1. A német Thomas Müller a katari labdarúgó-világbajnokság E csoportjában játszott Costa Rica-Németország mérkõzés végén az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. december 1-jén. Németország 4-2-re gyõzött, de nem jutott tovább. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hansi Flick nem is leplezte a csalódottságát, sőt a dühét sem a Costa Rica ellen 4-2-re megnyert mérkőzés után, amely azonban kevés volt az üdvösséghez, hiszen Japán 2-1-re legyőzte Spanyolországot, így a németek csak a harmadik helyen végeztek az E csoportban és kiestek.

– Az első félidőben csalódott voltam és nagyon dühös a csapatomra amiatt, hogy engedtük az ellenfelünket talpra állni – árulta el Hansi Flick.

Hozzátette, a spanyolhoz hasonlóan akár a német válogatott is kiüthette volna Costa Ricát. Ám amondó, elsősorban nem ezen a meccsen múlt a kiesés.

– Az első félidőben három-négy gólt akartunk szerezni. Meg is voltak a lehetőségeink, de elhibáztuk azokat. Pedig tizenhat helyzetünk is volt. De a torna nem ma dőlt el számunkra. Nem voltunk kellőképpen hatékonyak, ezért estünk ki.

Nekiszegezték a kérdést: hogyan tovább? Azt sugallva persze, hogy lemond-e.

– Gyors döntést fogunk hozni. Egyelőre nehéz erről beszélni a kiesés után, de hamarosan meglátjuk, hogy alakul majd a jövő – felelte sejtelmesen.

 

Nagyon köszönöm

Thomas Müller katasztrófakén értékelte a kiesést, majd lényegében elköszönt a válogatottól.

– Én sem tudom pontosan, hogyan tovább, ezért szeretnék néhány szót szólni a német futballszurkolókhoz – mondta Müller a tévékamerák előtt a találkozó után. – Hatalmas öröm volt, kedves emberek, nagyon köszönöm! Hihetetlen pillanatokat éltünk át együtt. Minden meccsen arra törekedtem, hogy kitegyem a szívem a pályára, mindent beleadjak, amit csak tudok. Néha örömöt adtam, néha a nézők fájdalmat éreztek az arcukon, mert nem tudtam megtenni, amit elvártak tőlem. Egy dolog biztos, tiszta szívból játszottam. Meglátjuk még, mit hoz a jövő. Nagyon köszönök mindent.

Világbajnokság, csoportkör, 3. (utolsó) forduló, E csoport:
Japán–Spanyolország 2-1 (0-1), Halifa Nemzetközi Stadion, jv.: Victor Gomes (dél-afrikai). Gólszerző: Doan (49.), Tanaka (51. ), illetve Morata (13.)
Costa Rica–Németország 1-1 (0-1), al-Bajt Stadion, jv.: Stéphanie Frappart (francia). Gólszerző: Tejeda (58.), Vargas (70.), illetve Gnabry (10.), Havertz (73., 85.), Füllkrug (91.)
A végeredmény: 1. Japán 6 pont, 2. Spanyolország 4 (9-3), 3. Németország 4 (6-5), 4. Costa Rica 3.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Thomas Müller búcsúzik (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.