Novak Djokovics cipője a szerb klasszis ellen fordult

Elkezdődött a salakszezon a világelső férfiteniszező számára. Novak Djokovics az amerikai, kemény pályás mesterversenyeket oltatlansága miatt kihagyta, Monte-Carlóban viszont az ATP 1000-es torna történetének legidősebb győztese lenne. Djokovics kedden az orosz Ivan Gahov ellen nyert, ezzel a sikerrel jutott a legjobb tizenhat közé.

Magyar Nemzet
2023. 04. 11. 18:16
Novak Djokovics
Fotó: Twitter/Sportskeeda Tennis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics kálváriája véget ért. A márciusi, egyesült államokbeli kemény pályás mesterversenyek voltak az utolsó jelentős tenisztornák, amelyeken oltatlansága miatt nem indulhatott, nyáron már az észak-amerikai versenyeken is ott lehet, azaz az év utolsó Grand Slam-tornája, a US Open mezőnyében is. A szerb világelső a salakszezont a tavalyi évhez hasonlóan Monte-Carlóban kezdte, de ezúttal jobban sikerült a rajtja a borításon, mint tavaly.

MEDVEGYEV, Danyiil ; DJOKOVICs, Novak
Djokovics több mint egy hónapja, a Medvegyev ellen elveszített dubaji elődöntő óta nem játszhatott tornán. Fotó: MTI/EPA/Frabeland Charles Mallari

2022-ben ugyanis Djokovics rögtön az első meccsét elveszítette a hercegségben. A spanyol Alejandro Davidovich Fokina végül egészen a döntőig jutott tavaly a szerb klasszis legyőzése után, idén viszont már kiesett, így rengeteg pontot veszít a ranglistán.

Djokovicsnak idén könnyebb ellenfél jutott: a huszonhat éves orosz Ivan Gahov korábban soha nem játszott ATP-torna főtábláján, s csak néhány hete jegyzik a legjobb kétszáz között az ATP-rangsorban.

Gahov a szponzorokkal sem áll jól. Megfelelő ruhákkal többször honfitársa, Andrej Rubljov segíti ki, Djokovics ellen pedig éppen a szerb nevével fémjelzett cipőt vette fel a tavalyi ruhákhoz.

Gahov nagy lehetőségnek tekintette, hogy játszhat Djokoviccsal, akit a tenisztörténelem legjobb játékosának tart. Az orosz mégsem illetődött meg, az első játszmában brékelőnyben is volt, de végül rövidítés után a szerb nyerte a szettet.

A második játszmában már nagyobb volt a különbség, de Djokovics a hálónál joggal méltatta Gahov játékát.

Ahogy megdicsérte a cipőjét is.

Novak Djokovics ellenfelei

Ha egészen a trófeáig menetelne Monte-Carlóban, Djokovics lenne a nagy múltú torna történetének legidősebb győztese.

A helyszín rekordbajnoka, Rafael Nadal biztosan nem állíthatja meg, sérülés miatt nem indul a hercegségben, ahogy Carlos Alcaraz sem vállalta az indulást.

Ott van viszont a mezőnyben a címvédő Sztefanosz Cicipasz és a legutóbbi öt tornáján kivétel nélkül döntőt játszott Danyiil Medvegyev, valamint az olimpiai bajnok Alexander Zverev is, akinek a tavalyi párizsi sérülése után volt idén egy ijesztő esése Monte-Carlóban, de végül ő is győzelemmel kezdett a hercegségben.

Fucsovics Márton viszont a sikerrel megvívott selejtező után hétfőn, a főtábla első fordulójában kikapott, noha meccslabdái voltak a holland Botic van de Zandschulp ellen.

Borítókép: Novak Djokovics a salak színéhez öltözött (Fotó: Twitter/Sporskeeda Tennis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.