Novothny Soma duplájával segített be a Vasas a csodának

A labdarúgó NB I 27. fordulójának a második szombati mérkőzésén az idegenben eddig csak egyszer győztes Vasas a Mezőkövesd vendége volt. A hazai csapat tizenegyesből vezetést szerzett, ám ezt az első félidő hajrájában Novothny Soma duplájával megfordították a vendégek, akik a szünet után növelni is tudták az előnyüket. Valóságos csoda lenne, ha a Vasas esélyt kapna a bennmaradásra, a csapat most a maga részéről mindent megtett a cél érdekében.

2023. 04. 15. 18:52
Mezőkövesd-Vasas
20230415 Mezõkövesd Labdarúgás NB1 OTP Bank Liga Mezõkövesd Vasas FC Foto: Szabó Miklós Nemzeti Sport Fotó: Szabó Miklós/ Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoly tétje inkább csak a Mezőkövesdnek volt, amikor a Vasas ellen pályára lépett, hiszen a biztos bennmaradáshoz szüksége volt pontokra. Az angyalföldi csapat fölött ugyan nem húzták még meg a vonalat, de tíz pont hátránnyal érkezett ehhez a fordulóhoz a tizedik helyről, amely a megváltást jelenti minden kiesés ellen harcoló együttesnek. Azaz nagy csodára lenne szüksége, ebben azonban már a vezetők és a játékosok sem igen hihetnek.

Mezőkövesd-Vasas
Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Érdekesség, hogy ebben a bajnokságban Kuttor Attila először még a Vasas (1-1), majd másodszor már a Kövesd kispadján ült, amellyel novemberben a Fáy utcában egy 1-0-s vereséget volt kénytelen elkönyvelni, ez máig a piros-kékek legutóbbi győzelme az élvonalban. A jelenlegi csapata sincs csúcsformában, az előző hat mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni. 

Némi meglepetésre a Vasas kezdett jobban, ám ennek ellenére a házigazda szerzett vezetést. Szépen felépített ellentámadás végén Babunszkinak jobbról, az ötös sarkától eleresztett kapuslövését Uram János nagy bravúrral ütötte szögletre, a beívelt labdára mozogva pedig Berecz lerántotta és meg is taposta Karnyickit – a VAR is igazolta a tizenegyes jogosságát. A büntetőt Babunszki végezte el a 12. percben, és higgadtan lőtt laposan a kapu közepébe – 1-0.

 

Egy hosszabb eseménytelen időszakot Cseri lövése zárt le, Uram János megint nagyot védett, a másik oldalon pedig Holender Filip 20 méteres próbálkozását hárította bravúrral Piscitelli. Nem sokkal később ismét a kövesdi kapusnak kellett látványosan mentenie, ami jelezte, hogy a Vasas nem törődött bele az újabb vereségébe. A meccs helyzetét a hazaiak hagyták ki, a védők eladták a labdát, Besirovic lövés helyett cselezett, majd amikor mégis lőtt, a gólvonalra befutó Iyinbor kivágta a mezőnybe.

 

Az első félidő hajrája egyértelműen az angyalföldieké lett, akik néhány perc alatt megfordították az eredményt! A 41. percben Holender célozta meg a kaput, de öt méterre a gólvonaltól Novothny Soma beleért, és róla vágódott a labda a hálóba – 1-1. A következő percben Holendertől indult újra az akció, kitette a jobb szélre a labdát Szilágyinak, ő beadta középre, ahol Novothnyról lemaradt Lukic, a Vasas támadója pedig Piscitelli mellett rúgta kapuba a labdát – 1-2.

Mezőkövesd-Vasas
Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

A második félidő is Vasas-helyzetekkel indult, aztán szép lassan kiegyenlítődött a játék. A Mezőkövesd próbálkozott az egyenlítéssel, Bobál a tizenhatosról csak centikkel tévesztette el a bal alsó sarkot, majd a házigazda ráfizetett a nyíltabb játékára: a 70. percben Holender lódulhatott meg a bal oldalon, majd egy védő szorításából a kilépő Piscitelli felett éles szögből a léc alá bombázott – 1-3. Bár továbbra is a hazai együttes birtokolta a labdát, az idő múlásával egyre kevesebb meggyőződéssel támadott, és inkább a kontrázó Vasas előtt adódtak kecsegtetőbb lehetőségek. A 88. percben Berecz futotta le a védőjét a bal oldalon, középre adott, az egyedül felejtett Otigba pedig hat méterről a kapu közepébe fejelt – 1-4.

A Vasas október vége óta most először tudott nyerni, és ezt rögtön négy gólt szerezve tette meg. A hátránya három ponttal csökkent, ám a vetélytársai még játszanak a fordulóban.

NB I, 27. forduló

Péntek

Debrecen–Puskás Akadémia 0-1 (0-0), Nagyerdei Stadion, 3726 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Zahedi (94.). Kiállítva: Ferenczi (Debrecen, 88.) 

Szombat

Kecskemét–ZTE 3-0 (2-0), Kecskemét, 2800 néző, jv.: Csonka. Gólszerző: Horváth K. (20.), Szabó A. (24.), Tóth B. (71.)

Mezőkövesd–Vasas 1-4 (1-2), Mezőkövesd, 1362 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Babunszki (11-esből 12.), illetve Novothny (41., 42.), Holender (70.), Otigba (88.)

Ferencváros–Honvéd 19.30

Vasárnap

Kisvárda–Fehérvár 15.30

Újpest–Paks 18.00

Borítókép: Ritka alkalom ebben a bajnokságban, győzelmet ünnepelnek idegenben a Vasas játékosai (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.