Ebben a magyar válogatott a spanyolokat is lepipálja

A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint az Európa-bajnoki selejtezők júniusi mérkőzései után a magyar labdarúgó-válogatottnak kilencven százalék esélye van arra, hogy egyenes ágon kijusson a jövő évi kontinensviadalra.

Forrás: MTI2023. 06. 21. 14:37
magyar válogatott Kerkez, Szalai
20230615 Budapest Magyarorszag Litvania EB selejtezo labdarugas Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég legutóbb múlt hétfőn prognosztizált, akkor együttesének – amely azóta négy pontot szerzett a montenegrói döntetlennel, illetve a vendég litvánok legyőzésével – nyolcvan százalék esélyt adott.

Az előrejelzés szerint a negyedik forduló után a portugálok (99,8 százalék) és a franciák (99,7) kijutása már szinte biztos, de nyolc másik válogatottnak – a magyarok mellett a csoporttárs szerb (96), továbbá az angol (99), a skót (98), a svájci (98), a belga (97), a horvát (95) és a cseh (93) – is legalább kilencven százalék az esélye. További négy csapat – a spanyol (89), az osztrák (89), a török (87) és a dán (81) – legalább nyolcvan százalékon áll abban a tekintetben, hogy a csoportjában az első vagy a második helyen végez.

Az elmúlt egy hét legnagyobb nyertese a török együttes, amely hat pontot szerzett, s ezzel 39-ről 87 százalékra nőtt az esélye az egyenes ági kijutásra, a legnagyobb vesztes pedig Lengyelország, amely 88-ról 63 százalékra esett vissza.

A legtöbb csoportban félidejüknél tartanak a küzdelmek, az elemzés alapján most a következő húsz csapatnak van a legnagyobb esélye az Eb-kvalifikációra: Portugália, Franciaország, Anglia, Skócia, Svájc, Belgium, Szerbia, Horvátország, Csehország, MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Ausztria, Törökország, Dánia, Hollandia, Szlovákia, Románia, Finnország, Lengyelország és a címvédő Olaszország.

A németek házigazdaként automatikusan résztvevői a 2024-es Európa-bajnokságnak, a tíz selejtezőcsoportból az első két-két válogatott egyesen ágon kijut, a fennmaradó három hely pedig pótselejtezőn talál gazdára.

Borítókép: (balra) és a Litvánia elleni Eb-selejtezőn (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.