A Ferencváros problémába ütközhet a repülőútján

Hosszú pihenésről nem lehetett szó. A Ferencváros válogatott játékosai június második felében még Eb-selejtezőt vívtak, jövő kedden már kezdődik a 2023/24-es idény a zöld-fehérek számára. A Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában a feröeri KÍ papíron nem okozhat gondot, Botka Endre elmondása alapján a repülőút viszont igen.

Magyar Nemzet
2023. 07. 08. 10:08
Varga Barnabás FTC
Varga Barnabás FTC Forrás: fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros labdarúgócsapata az elmúlt idényekben rendszeres európai főtáblás szereplésével megalapozta a hazai szurkolók bizalmát. A feröeri KÍ elleni BL-selejtezős párharcot a kötelező kategóriába sorolhatjuk, a Fradi magyar válogatott védője, azonban óva int attól, hogy bárki lebecsülje az ellenfelet. Botka a szokatlan körülményekre hívta fel a figyelmet.

– A idény első mérkőzése körül mindig van egyfajta bizonytalanság, senki sem tudhatja pontosan, mire számíthat az ellenféltől vagy akár saját magunktól. 

Speciális körülmények lesznek, még az is kérdéses, le tudunk-e szállni a szigeten, ahogy hallottam, ezért is megyünk a szokottnál kicsit korábban.

Információink szerint tizenkét fok körül lesz a hőmérséklet, vagyis teljesen más a klíma, mint ezekben a napokban Budapesten… Nem tartom a KÍ-t rossz csapatnak, aki szerint az, nem ért a futballhoz. Extrém körülmények várnak tehát ránk, az időjárás mellett a szabványosnál valamivel kisebb műfüves pálya, de természetesen tisztában vagyunk a céljainkkal, és tovább akarunk jutni – mondta Botka a Nemzeti Sportnak.

A védő azt is elárulta, hogy szerinte a sok érkezővel egyértelműen erősödött az FTC kerete. Az új igazolások közül az Ibrahim Cissé, Mohammed Abu Fani, Cebrail Makreckis, Mohamed Ali Ben Romdan, Tosin Kehinde, Varga Barnabás hatos ott van a Ferencváros keretében, hiányzik viszont az Angliába csábított Ryan Mmaee, valamint sérülése után Tokmac Nguen, Muhamed Besic és Henry Wingo.

Az FTC jövő kedden magyar idő szerint 20.45-től játszik a feröeri bajnok otthonában, a visszavágót július 19-én, 18.00-kor vívják a csapatok a Groupama Arénában. Amennyiben a Ferencváros érvényesíti a papírformát, a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában a svéd Häcken vagy a walesi The New Saints lesz az ellenfele.

Borítókép: Az FTC kedden már tétmeccset játszik (Fotó: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.