Vécsei Bálint elmondta, hogyan szakított vele a Ferencváros

Vécsei Bálint három és fél év után távozott a Ferencváros labdarúgócsapatától. A 29 éves, 12-szeres válogatott középpályásnak június 30-án lejárt a szerződése, a zöld-fehérek pedig nem marasztalták. Vécsei a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, ez meglepte.

Magyar Nemzet
2023. 07. 06. 9:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vécsei Bálint sokat tette azért, hogy a Ferencváros bejutott az Európa-liga legjobb tizenhat csapata közé, tavaly szeptemberben a Monaco elleni csoportmérkőzésen győztes gólt rúgott idegenben. Azóta nagyot változott a világ körülötte.

Vécsei Bálint
Vécsei Bálint gólöröme Monacóban (Fotó: Kovács Tamás)

– Áprilisban ki kellett tisztítani a térdemet, ezután pedig arra kellett figyelnem, hogy minél hamarabb visszatérjen az erő a lábamba. Sajnos akkor is játszottam a bajnoki hajrában, amikor nem kellett volna, de a csapat érdekében megtettem. Nyilván megviselt ez az időszak, mert bár márciusban még futballoztam az észtek és a bolgárok elleni válogatott mérkőzésen, sőt utóbbi meccsen gólt szereztem, nagy bánatomra a júniusi, Montenegró és Litvánia elleni Európa-bajnoki-selejtezőről lemaradtam. A legfontosabb, hogy már látom a rehabilitációs munka végét, néhány hét múlva százszázalékos munkát végezhetek. Ebben az időszakban pihenni, igazán kikapcsolódni sem tudtam, mert kezelésről kezelésre jártam, ezután következhetett az erősítés, az edzés – mondta el Vécsei Bálint.

Vécsei: A kesergés helyett már előre tekintek

A 12-szeres válogatott középpályás arról is beszélt, mennyire érte meg csalódásként, hogy a Ferencváros nem marasztalta.

– Inkább úgy fogalmaznék, meglepett, hogy a klub így döntött. Januárban már beszélgettünk róla, mi lenne, ha meghosszabbítanánk a szerződésemet, de akkor nem jutottunk közös nevezőre – részletekbe nem mennék bele, de aki azt hiszi, hogy a pénzben nem egyeztünk meg, téved. Ezután kisebb szünet következett, arról volt szó, hogy visszatérünk a szerződéshosszabbításra, ha már zsebünkben a bajnoki cím, de ez a tárgyalás elmaradt. Júniusban beszéltünk legközelebb, akkor pedig közölték, a klub nem számol velem. Azért nem értettem, mert az előző idényben – ha nem hátráltatott sérülés vagy eltiltás – rendre lehetőséget kaptam az NB I-ben és a nemzetközi kupában, sőt a válogatottban is. Nyugodtan mondhatom, az előző idényem a legjobb volt a Fradiban! Nem esett jól, amikor meghallottam a döntést, kellett idő, amíg leülepedett bennem, nekem is át kellett állítani az agyamat, hogy ennek a szép időszaknak vége. Persze, ahogy telt az idő, egyre inkább benne volt a pakliban, hogy nem maradok, így nem ért annyira váratlanul a döntés. De ahogy mondani szokták, ha egy ajtó bezárul, egy másik kinyílik, így kesergés helyett már előre tekintek. Még képlékeny, hol folytatom. Több magyar és külföldi egyesület érdeklődött, az elsődleges célom, hogy újra légiósnak álljak.

A Nemzeti Sport cikke ITT olvasható el.

Borítókép: Vécsei Bálint még nem tudja, hol folytatja (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.