Rendkívüli bejelentés az atlétikai vb-ről

A szombaton kezdődő budapesti atlétikai világbajnokság előtt csütörtök este nem sokal 21 óra előtt Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója rendkívüli bejelentést tett az M1 aktuális csatorna stúdiójában: éjféltől „jegymaraton” indult, péntek 23 óráig ötvenszázalékos kedvezményt biztosítanak a vb egyes belépőire. A nap során a Nemzetközi Atlétikai Szövetség újraválasztott elnöke, Sebastian Coe megdicsérte a helyi szervezőbizottságot.

2023. 08. 17. 21:34
null
Budapest, 2023. augusztus 16. A drónnal készült felvételen a kivilágított Nemzeti Atlétikai Központ 2023. augusztus 16-án, három nappal a budapesti atlétikai világbajnokság kezdete elõtt. Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét augusztus 19. és 27. között rendezik. MTI/Máthé Zoltán Fotó: MTI/MTVA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ minden táján lázba hozta a sportrajongókat a budapesti atlétikai világbajnokság: már 106 országból vásároltak belépőket a világ harmadik legnagyobb sporteseményére (a nyári olimpia és a labdarógó-vb „előzi” meg), amelyre eddig több mint 300 ezer jegy talált gazdára. S most rendkívüli lehetőséget nyitnak meg a szervezők azoknak, akik még nem szerezték be a jegyüket: csütörtök éjfélkor 23 órás jegyvásárlási maraton indult: ötvenszázalékos kedvezménnyel lesznek elérhetők az világbajnokság 3-as és 4-es kategóriájú jegytípusai, amelyek a stadion felső karéjára szólnak. A reggeli programokra szóló jegyek egységesen 2023 forintba kerülnek az akció idején.

– Az atlétikai világbajokság a meglepetések, az élmények mellett a gesztusok sporteseménye is, amit az első perctől azzal a szándékkal szervezünk, hogy a lehető legtöbben láthassák azt a csodát, amit a szuperhősök küzdelme és azok a programok jelentenek, amelyek izgalmas és szórakoztató kiegészítői a kilencnapos sportünnepnek. Ezek a gondolatok hívták életre a 23 órás jegyvásárlási maratont is. Arra buzdítjuk azokat, akik eddig nem tehették meg, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, és találkozzunk Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményén – mondta Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója.

Augusztus 19-én, szombaton indul és 9 napon keresztül zajlik az atlétikai világbajnokság. A vb-n több mint 200 nemzet több mint 2100 sportolója méri össze erejét a Nemzeti Atlétikai Központban és a belvárosban zajló utcai versenyeken. 

A maraton idején a jegyek a https://bit.ly/jegymaraton oldalon a jegymaraton gombra kattintva érhetők el.

Coe: Ez egyik legjobb helyi szervezőbizottság, amellyel valaha is dolgoztunk

Megdicsérte a világbajnokság helyi szervezőbizottságát Sebastian Coe, akit csütörtökön újabb négy évre megválasztották a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnökének a magyar fővárosban tartott kongresszuson.

– A helyi szervezőbizottság kiváló munkát végez. Ez az egyik legjobb helyi szervezőbizottság, amellyel valaha is dolgoztunk. Nagyon együttműködők és nagyon szorgalmasak. Jon Ridgeon vezérigazgató úr gyakran megfordult Budapesten, hogy szemügyre vegye az előkészületeket, és jó volt a jelentéseit olvasni. Persze mindenhol megvannak a kihívások, de fontos, hogy minden esetben megtaláltuk a megoldás felé vezető utat. Jómagam is jártam már itt, és láttam az épülő stadiont, ami egy csodálatos létesítmény lett. Ami még nagyon tetszik, az a helyiek hozzáállása, magatartása, ami minden szempontból egy fontos örökségre utal. Minden feltétel adott a jó világbajnoksághoz, szurkolok, hogy jól sikerüljön, az előjelek mindenképp jók – mondta a kétszeres olimpiai bajnok Coe.

A sportvezető kiemelte azt is, hogy találkozott Novák Katalin köztársasági elnökkel, aki szintén meggyőzte arról, hogy a világbajnokság rendkívül fontos számára, ő maga is rajong ezért az eseményért.

Az atlétikai világbajnokság hírei ITT találhatók meg.

Borítókép: A világbajnokság színhelye, a Nemzeti Atlétikai Központ (Forrás: Facebook/Nemzeti Atlétikai Központ)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.