A Paks könnyen kiheverte a Ferencváros elleni súlyos kudarcot

A labdarúgó NB I 6. fordulójának utolsó szombati mérkőzésén a Paks a Fehérvárt fogadta. Az első félidő nem sok említésre méltó eseménnyel szolgált, a másodikat viszont egyértelműen a Paks uralta. A házigazda két góljára a Vidi nem tudott válaszolni, így Bognár György csapata szemlátomást feldolgozta a Fradi elleni súlyos kudarcot, 2-0-ra győzött.

2023. 09. 02. 21:20
null
Paks 20230902 Labdarúgás NBI Paks-Fehérvár FC Fotó:Árvai Károly/Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jókora pofonból kellett magához térnie a Paksnak, hiszen az előző fordulóban 6-1-re kapott ki a Ferencvárostól. vezetőedző akkor, a Groupama Arénában nyilatkozva nem csinált tragédiát a csúfos kudarcból, és már a következő, Fehérvár elleni meccsre összpontosított. Arra a Fehérvárra, amely éppen abban a körben szerezte meg az első győzelmét ebben a bajnokságban, miután az első három bajnokiját (Újpesten, otthon a Ferencváros ellen, majd Kecskeméten) elveszítette, majd a Puskás Akadémia elleni döntetlennel végre ponthoz jutott, és ezt követte a már említett győzelem a Mezőkövesd kárára. Azaz a Vidi javuló tendenciát mutat, és kellő önbizalommal érkezhetett meg a kissé megtépázott tekintélyű Pakshoz.

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Bognár György csapata rendszerint sokgólos meccseket játszik, ezt a találkozó első félideje cáfolta. Egyik csapat sem brillírozott, rengeteg hibával futballoztak, a kapuk nemigen kerültek veszélybe. Kivételnek számított a 13. perc, amikor a paksi kapus, Szappanos Péter nagyot védve tolta szögletre Katona Mátyás szögletét. A másik oldalon Tóth Balázs is megmutatta, hogy nem véletlenül válogatott kerettag, ő Könyves Norbert lövését piszkálta az alapvonalon túlra nagy bravúrral. Az első félidő további részében a Paks kezdeményezett többet, agresszíven védekezett, nem engedte kibontakozni a vendégeket, de nem sok említésre méltó esemény történt.

 

A fordulást követően viszont felpörögtek a felek, és ez a Paks számára kamatozott: az 54. percben Osváth jobb oldali beadását Könyves nem tudta kapura tenni, majd Haraszti lövése a blokkról került a bal oldalra, éppen Silyéhez, akinek beadását a középen érkező Windecker a fehérvári kapu bal oldalába belsőzte – 1-0. A Vidi vezetőedzője, Bartosz Grzelak gyorsan hármat cserélt egyszerre, de nem ez hozta közel az egyenlítéshez a vendégeket, hanem a véletlen, ugyanis a 64. percben Szabó Levente be akarta adni a labdát, de kicsit lecsúszott a lábáról, ami majdnem így lett jó, mert a labda a bal kapufát találta el. Két perccel később viszont Szabó veszélyesen lépett ki, ám Szappanos nagyszerűen vetődött elé. 

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

A Paks egyébként nagyon szigorúan őrizte a Vidi legjobbját, Kalmár Zsoltot, aki így szinte levegőhöz sem jutott. A 72. percben egy remek hazai kontra végén Tóth szépen védte a csereként beállt Böde Dániel lövését, egy perccel később viszont már ő is tehetetlen volt: Mezei Szabolcs váratlanul, 28 méterről védhetetlenül lőtt a jobb alsó sarokba – 2-0. A fehérváriak ettől fogva minden meggyőződés nélkül futballoztak, érződött, hogy beletörődtek a vereségbe. A paksiak a jelek szerint túltették magukat a Ferencváros elleni súlyos kudarcon, magabiztosan nyerték meg ezt a mérkőzést.

NB I, 6. forduló
Péntek
Újpest–Kisvárda 3-2 (1-1), Szusza Ferenc Stadion, 3980 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerzők: Ljujics (27.), Ambrose (53.), Mörschel (81.), illetve Mesanovic (6.), Jovicic (73.)

Szombat
MTK–Diósgyőr 2-1 (1-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3679 néző, jv.: Antal P. Gólszerző: Kata (5.), Bognár I. (58.), illetve Vallejo (61.)
Paks–Fehérvár FC 2-0 (0-0), Paks, 1847 néző, jv.: Vad II. Gólszerző: Windecker (54.), Mezei (73.)

Vasárnap
Mezőkövesd–Puskás Akadémia 14.15 (M4 Sport+)
Zalaegerszeg–Ferencváros 17.15 (M4 Sport)
Debrecen–Kecskemét 19.30 (M4 Sport)

Borítókép: A paksiak kiheverték a Fradi elleni súlyos kudarcot, megérdemelten győzték le a Vidit (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.