Szép gólokkal nyerte meg az MTK az újoncok csatáját

Két nagy múltú csapat az élvonal aktuális újoncaként csapott össze egymással a labdarúgó NB I 6. fordulójának első szombati mérkőzésén. Az MTK gyorsan vezetést szerzett, a szünet után nagyon rákapcsolt a Diósgyőr, egy kontra után azonban újabb hazai gól következett. A gyors szépítés erőt adott a DVTK-nak, ám meddő mezőnyfölényt tudott csak kiharcolni, így nem sikerült egyenlítenie, 2-1-re nyert az MTK.

2023. 09. 02. 17:14
null
20230902 MTK DVTK Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoly múlt áll az MTK és a Diósgyőr mögött is a magyar labdarúgásban, most azonban mindketten újoncai az élvonalnak. Két és fél éves szünet után találkoztak újra az első osztályban, ahol a 95. meccsüket játszották, a kezdés előtt az örökmérleg 49 MTK-győzelem, 24 döntetlen, 21 diósgyőri siker volt. 

Németh Krisztián hasznosan futballozott  Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Kata Mihály 21 évesen már több mint száz bajnoki meccset játszott, a nyártól ő az MTK csapatkapitánya, most pedig meghívót kapott Marco Rossitól a válogatott keretébe. Ezen a mérkőzésen gyorsan jelezte, hogy mindez nem a véletlen műve: az 5. percben Bognár jobb oldalról érkező szögletéből az ötös bal sarkára érkezve a bal felső sarokba fejelte a labdát – 1-0. Bár a Diósgyőr nem roppant össze a gyorsan bekapott góltól, és próbálkozott az egyenlítéssel, a meccset az MTK uralta, olykor két-három húzással termett a vendégek kapuja előtt, és közelebb állt a gólszerzéshez, mint az ellenfele. 

 

A folytatásban nagyon rákapcsolt a DVTK, és az 51. percben közel került az egyenlítéshez, ám Edomwonyi hiába verekedte át magát szerencsés cselekkel három hazai védőn is, 7 méterről leadott, nem túl jól helyezett lövését Demjén bravúrral védte. És amikor nyomott a vendégcsapat, az MTK kontrázott, az 58. percben Bognár István kapott jó labdát Némethtől, a tizenhatoson belül becsapta Bárdost egy visszafelé bemutatott csellel, majd 12 méterről ballal a jobb alsó sarokba lőtt – 2-0. Ezzel azonban nem dőlt el a mérkőzés, mert a Diósgyőr gyorsan szépített: jobbról érkezett a szöglet, Alex Vallejo pedig az ötös túlsó sarkának a közeléből a védőjét határozottan megelőzve fejelt a kapu jobb oldalába – 2-1. 

Bognár István gólpasszt adott és gólt is szerzett   Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Vérszemet kaptak a vendégek, agresszívan letámadták a házigazdákat, és kidolgoztak néhány nagy lehetőséget, ám vagy Demjén védett jól, vagy les miatt futott zátonyra a támadás. Egymás követték a DVTK szögletei, de ezekből sem lett semmi érdemleges. Az MTK már jó ideje kizárólag az eredmény őrzésére törekedett, csak akkor lódult meg előre, amikor az nem jelentett túl nagy kockázatot. Ez a számítása bevált, a jobb első félidővel és a jobb helyzetkihasználásával rászolgált a három pontra a fővárosi együttes, a Diósgyőr erejéből csupán meddő mezőnyfölényre futotta. 

NB I, 6. forduló
Péntek
Újpest–Kisvárda 3-2 (1-1), Szusza Ferenc Stadion, 3980 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerzők: Ljujics (27.), Ambrose (53.), Mörschel (81.), illetve Mesanovic (6.), Jovicic (73.)

Szombat
MTK–Diósgyőr 2-1 (1-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3679 néző, jv.: Antal P. Gólszerző: Kata (5.), Bognár I. (58.), illetve Vallejo (61.)
Paks–Fehérvár FC 19.30

Vasárnap
Mezőkövesd–Puskás Akadémia 14.15
Zalaegerszeg–Ferencváros 17.15
Debrecen–Kecskemét 19.30

Borítókép: A két újonc közül az MTK játékosai örülhettek a lefújás után (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.