Fordulatos meccsen önmagát is verte meg a Kisvárda Újpesten

A labdarúgó NB I 6. fordulója péntek este az Újpest és a Kisvárda találkozójával kezdődött el. A vendégek szereztek vezetést, majd a védőik hathatós segítségével tudott egyenlíteni a házigazda. A Kisvárda nagy nehezen kiegyenlített, ám egy újabb hiba megpecsételte a sorsát, az Újpest 3-2-re megnyerte a mérkőzést.

2023. 09. 01. 22:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Furcsa helyzetbe került a Kisvárda: előbb a ZTE kérésére cserélte fel a pályaválasztói jogot, majd bakteriális fertőzés miatt a Várkerti Stadion gyepe vált játékra alkalmatlanná, ezért a csapat ebben az idényben kizárólag idegenben szerepelt. Ezért rendezték meg a 6. forduló nyitányát Kisvárda helyett Újpesten, de a vendégek eleinte nem úgy futballoztak, mintha ez zavarná őket. Annyira nem, hogy a 6. percben vezetést is szereztek, ráadásul nem is akármilyen góllal: egy szöglet után visszakerült a labda a felezővonalhoz, onnan pedig a bal oldalon helyezkedő Mesinovichoz került, aki befelé tolt rajta egyet a védő mellett, majd 23 méterről, jobbal a bal felső sarokba bombázott – 0-1. 

Ezután viszont a lilák elkezdtek házigazdához illően a játszani, kihagytak több nagy helyzetet is, majd a várdai védők kisegítették őket: Szpaszics kezdett cselezgetni a saját kapuja felé, hárman is odaléptek, labdát vesztett, így került a labda Csoboth sarkalása után Ljujics elé, ő pedig 13 méterről, senkitől sem zavartatva lőtt a bal alsó sarokba – 1-1. A vendégek esetlegesen támadtak, inkább csak védekeztek. A fordulást követően ezt sem tették jól, az 53. percben röviden szabadítottak fel, Kastrati ívelt a tizenhatoson belülre, Ambrose megelőzte Kovacicot, és 6 méterről könnyen lőtt a kisvárdai kapuba – 2-1. 

 

Érdekes, de ettől fogva pedig a Kisvárda játszott jobban, kézbe vette az irányítást, és a 73. percben egy balról érkező beadásból Jovicic remek fejessel egyenlített ki – 2-2. A VAR hosszasan elemezte a találatot, végül nem talált szabálytalanságot. Csaknem tíz perccel később a másik oldalon is így történt, a VAR hosszas vizsgálat után jóváhagyta az újabb hazai vezetést: a 81. percben a bal oldalról végezhetett el szögletet az házigazda, a kisvárdai kapus aláfutott, Onovo közelről fejelt, ebbe még belekapott Petkovics, de a továbbvánszorgó labdát Mörschel két lépésről a hálóba kotorta – 3-2. 

A Kisvárda védelme mindhárom gólban benne volt, sokat segített az Újpestnek, azaz mondhatni a vendégek kicsit saját magukat is verték meg a fordulatos, öt gólt hozó meccsen, és így a hat idegenben játszott találkozón mindössze négy pontot gyűjtöttek. A sok VAR-vizsgálat miatt 14 percet hosszabbított a játékvezető, ez mozgalmasan helyzetekkel, a végén kakaskodásokkal telt el, de az eredmény már nem változott. Az Újpest ezzel a győzelemmel a tabella élére lépett.

NB I, 6. forduló
Péntek
Újpest–Kisvárda 3-2 (1-1), Szusza Ferenc Stadion, 3980 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerzők: Ljujics (27.), Ambrose (53.), Mörschel (81.), illetve Mesanovic (6.), Jovicic (73.)

Szombat
MTK–Diósgyőr 15.15
Paks–Fehérvár FC 19.30

Vasárnap
Mezőkövesd–Puskás Akadémia 14.15
Zalaegerszeg–Ferencváros 17.15
Debrecen–Kecskemét 19.30

Borítókép: Nagy küzdelmet hozott a mérkőzés (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.