Állandó vendégjáték – továbbra is idegenben játszik a Kisvárda

A labdarúgó NB I hatodik fordulóját a Kisvárda újpesti vendégjátéka vezeti fel. Érdekes lehet a héten feszültebb hangulatban készülő Zalaegerszeg és a Ferencváros összecsapása. Az előző szezon ezüstérmese, az előző fordulóban a Puskás Akadémiát kiütő Kecskemét Debrecenbe látogat.

Magyar Nemzet
2023. 09. 01. 13:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik a Kisvárda országjárása; a keleti határ közeli város csapata ezúttal Újpesten lép fel (tv: 20.00, M4 Sport). Ez a mérkőzés vezeti fel a labdarúgó NB I hatodik fordulóját. Az eddigi öt idegenbeli mérkőzéséből az elsőt, a zalaegerszegit megnyerte, de azóta négy fordulóban csak egy pontot szerzett. Az Újpest technikás középpályással erősített a héten, a ZTE-től érkező Tajti Mátyás ma este mutatkozhat be az új, az előző szezonhoz képest elsősorban Csoboth Kevin és a nyári szerzemény, Kiss Tamás révén jelentősen felgyorsult csapatban.

Csoboth Kevin és csapata a Mezőkövesd ellen játszik Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton

Szombaton a két újonc meccsével folytatódik a program: a hazai pályán még veretlen MTK az idegenbeli veretlenségi sorozatát a fővárosban folytatni kívánó Diósgyőr ellen lép pályára (tv: 15.15, M4 Sport). Érdekes adalék a szombat délutáni párharc előtt, hogy az előző szezonban, az NB II-ben mindkét együttes megnyerte a másik elleni hazai mérkőzését. 

csapata, a Paks az előző játéknapon kiütéses vereséggel távozott a Ferencváros otthonából. Szombaton a bajnokságot gyengén kezdő Fehérvár FC-t fogadja. A Paks az idénybeli eddigi egyetlen hazai bajnokiját nagyon simán megnyerte (3-0) az Újpest ellen, és a legutóbbi négy, a Fehérvár elleni hazai bajnokiját mind megnyerte. A Vidi az első öt bajnokijából csupán egyet nyert meg, éppen a legutóbbit.

A felcsúti csapat már mutatott be bravúrt: idegenben kényszerítette térde a Fradit Fotó: Havran Zoltán

A vasárnapi program a Mezőkövesd–Puskás Akadémia meccsel kezdődik. A Mezőkövesd hazai pályán eddig még nem szerzett pontot a szezonban, de csupán egy mérkőzést játszott:  Diósgyőrtől 4-2-re kapott ki. A Puskás Akadémia szeszélyesen szerepelt eddig, két vereség és két döntetlen után súlyos vereségbe szaladt bele Kecskeméten. A PAFC január 29. óta minden idegenbeli bajnoki mérkőzésén szerzett gólt, érdekes módon legutóbb éppen a Kövesd ellen maradt gólképtelen.

A hét közben a Zalgiris elleni 3-0-s győzelemmel a Konferencialiga-csoportkörös szereplését bebiztosító Ferencváros Zalaegerszegre látogat (tv: 17.15, M4 Sport). A héten meglehetősen feszült volt a hangulat a zalai megyeszékhelyen: a szurkolói ankéton a tulajdonos, azt követően a szurkolótábor egy része fogalmazott nagyon önérzetesen. Mindenesetre a ZTE behúzott kézifékkel kezdte a bajnokságot: mindössze egy mérkőzésen szerzett eddig pontot (pontokat), de az éppen hazai meccs volt. A Ferencváros csak három bajnokin van túl, a Vidi és a Paks ellen összesen 11 gólt szerzett, a Puskás Akadémiától azonban kikapott. Máté Csaba vezérletével a ZTE ellen folytatódhat a gólkülönbség javítása.

MÁTÉ Csaba, Ferencváros, vezetőedző
Máté Csaba eddig sikeresen dirigálta a Fradit Fotó: MTI/Kovács Tamás

A hatodik forduló Debrecenben zárul, ahol a Kecskemét vendégszerepel (tv: 19.30, M4 sport). A Lokinak nagyon jó volt a hazai mérlege, egészen a múlt heti, MTK elleni vereségig. A Kecskemét a legutóbbi három alkalommal pont és gól nélkül maradt. Vidéki riválissal szemben a legutóbbi négy alkalommal győzött. 

A labdarúgó NB I 6. fordulójának programja:

Péntek: Újpest–Kisvárda 20.00. Szombat: MTK Budapest–Diósgyőr 15.15 Paks–Fehérvár 19.30. Vasárnap: Mezőkövesd–Puskás Akadémia 14.15, ZTE–Ferencvárosi 17.15, Debrecen–Kecskemét 19.30.

Borítókép: A Kisvárda és a DVSC húzóembere is győzelemre készül (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.