Dzsudzsák vállalta a felelősséget, itthon hibátlan a Debrecen

Bár egy meccsét le sem játszotta nemzetközi szereplése miatt, a negyedik forduló után a DVSC vezet a labdarúgó NB I-ben. Ehhez kellett a hétfő esti, Kisvárda elleni 4-1-es győzelem. Dzsudzsák Balázs, a debreceniek csapatkapitánya úgy érzi, időben kapta a csapat a pofont a Rapid Wien ellen.

Magyar Nemzet
2023. 08. 22. 8:29
DZSUDZSÁK Balázs
Labdarúgó Kl-selejtező - Debreceni VSC-Alaskert Fotó: MTI/Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros mellett a Debrecen volt az egyetlen magyar csapat, amely nyáron párharcot tudott nyerni európai kupaselejtezőben. A Loki azonban az örmény Alaskert kiejtése után az osztrák Rapid Wien ellen hazai pályán 5-0-s vereségbe szaladt bele , így keserű szájízzel búcsúzott a nemzetközi porondtól. Sok idő nem volt kiheverni a múlt csütörtöki pofont, amelyről a DVSC csapatkapitánya úgy fogalmazott a Kisvárda elleni, hétfői 4-1-es győzelem után, hogy időben jött.

– Szerettük volna kiköszörülni a csorbát, nem volt a csapathoz méltó az az eredmény, amit csütörtökön produkáltunk, vállaljuk is a felelősséget, a következményeket. Mindenki egy picit azon a hullámon ült, hogy ebből lehet valami nagy dolog, és már a Fiorentinára készültünk. Nagy pofon volt, de a csapat most bizonyította azt, hogy fel tud állni – mondta Dzsudzsák, aki tizenegyesből szerzett góllal, valamint gólpasszal vette ki a részét a sikerből.

A meccs alakulása szempontjából főleg előbbi volt nagyon fontos, a 77. percig ugyanis 1-1 állt az eredményjelzőn, Dzsudzsák sikeres büntetője után azonban a kényszerből, pályája fertőzése miatt idegenben játszó Kisvárda szétesett.

A DVSC négy forduló után vezeti a tabellát, ami különösen annak fényében remek eredmény, hogy csak három meccsét játszotta le a csapat: a Kisvárda előtt a Mezőkövesd és a ZTE ellen is nyert a Loki.

NB I, 4. forduló

Péntek
Puskás Akadémia–Fehérvár 2-2 (1-1), Pancho Aréna, 3102 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerzők: Plsek (11., 75.), illetve Kodro (39.), Katona M. (95.)
ZTE–Diósgyőr 1-3 (0-1), ZTE Aréna, 2792 néző, jv.: Pintér, gólszerzők: Szendrei (87.), illetve Stephen (27.), Lukács (71.), Pernambuco (89.)

Szombat
MTK–Kecskemét 1-0 (0-0), Hidegkuti Nándor Stadion, 2319 néző, jv.: Pillók, gólszerző: Hej (85.)
Paks–Újpest 3-0 (2-0), Paks, 3076 néző, jv.: Erdős, gólszerzők: Ljujics (24. - öngól), Szabó B. (25.), Bőle (79.), kiállítva: Szabó J. (40.), illetve Hall (39.)

Hétfő
Debrecen–Kisvárda 4-1 (1-0), Nagyerdei Stadion, 4011 néző, jv.: Csonka, gólszerzők: Kiziridisz (7.), Dzsudzsák (77. - 11-es), Loncar (84.), Bódi (95.), illetve Vida K. (52.)

December 6.
Mezőkövesd–Ferencváros

A bajnokság állása
1. Debrecen 9 pont/3 meccs
2. Puskás Akadémia 8/4
3. DVTK 7/4
4. Kecskemét 6/3
5. Paks 5/3
6. MTK 5/4
7. Újpest 5/4
8. Kisvárda 4/4
9. Ferencváros 3/2
10. ZTE 3/4
11. Fehérvár 1/4
12. Mezőkövesd 1/3

Borítókép: Dzsudzsák Balázs vezérletével itthon remekel a Debrecen (Fotó: MTI/Derencsényi István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.