Könyves Norbert álomgólja volt a hab a paksi tortán

Továbbra is nyeretlen hazai pályán a Puskás Akadémia a labdarúgó NB I 2023–24-es szezonjában. Hornyák Zsolt csapata 2-0-ra kikapott a Pakstól a hetedik fordulóban. A csereként beállt Könyves Norbert félfordulattal elért gólja volt a meccs legszebb jelenete.

2023. 09. 23. 16:21
puskás akadémia paks
Fotó: Nemzeti Sport/Micheler Szilvia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hetedik forduló előtt a harmadik helyen álló Puskás Akadémia a nyolcadik Paksot fogadta a Pancho Arénában. A két együttes korábban gólgazdag mérkőzéseket játszott, a legutóbbi tíz, egymás elleni találkozójukból csak két olyan volt, amikor négy gólnál kevesebb született: tavaly márciusban Felcsúton, majd idén májusban Pakson is 2-0-ra nyert a Puskás Akadémia.

puskás akadémia paks
A felcsúti Colley-ra (kék mezben) nagyon figyeltek a paksiak       Fotó: Nemzeti Sport/Micheler Szilvia

A találkozó első komoly lehetősége a hazaiak előtt adódott: Soisalo indult meg két védő közül, Szabóról elé perdült a labda; így 11 méterről lőtt, a vendégek válogatott kerettag kapusa, Szappanos azonban még bele tudott kapni, így szögletre pattant a labda. Nem tört meg tehát a felcsútiak góltalansági sorozata a Paks ellen.

A folytatásban mezőnyfölényben játszott Hornyák Zsolt együttese, de a hazaiak nehezen tudtak a vendég védők mögé kerülni. csapata kontratámadásokra rendezkedett be. Azt túlzás lenne állítani, hogy felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A félidő hajrájában megszerezte a vezetést a Paks: Papp Kristóf esett el Levi szorításában a 16-oson belül, a vendégek középpályása remek ütemben esett el, Farkas Ádám a testi kontaktust alapul véve azonnal befújta a büntetőt. A tizenegyest Haraszti Zsolt értékesítette, a korábban Felcsúton futballozó középpályás erős és pontosan helyezett lövéssel vette be Markek Tamás kapuját. 

Jött Könyves és az álomgól

A folytatásban Haraszti kaphatott volna piros lapot, miután csúnyán rátartott Batik Bence lábára, akit később le is kellett cserélni. Hornyák Zsolt reklamálását nem díjazta Farkas Ádám játékvezető, sárga lappal büntette a hazaiak edzőjét, aki később pályára küldte a hosszú sérülése után felépült Nagy Zsoltot.

Az utolsó szűk harminc percre Bognár György beküldte Böde Dánielt és Könyves Norbertet a Paks csapatába. A rutin meghálálta a bizalmat: a 66. percben egy szögletet követően Könyves estében, félfordulattal bombázott öt méterről Markek kapujába. Ezzel lett 0-2. 

A hajrában a Puskás Akadémia beszorította az ellenfelét, Nagy Zsolt ziccerig jutott, de Szappanos nagyot védett. A paksiak látogatóként még egyszer sem úszták meg kapott gól nélkül Felcsúton, ezúttal igen. 

Labdarúgó NB I, 7. forduló: 

Kecskemét–Mezőkövesd 0-2 (0-0), Kecskemét, 2587 néző, jv.: Csonka. Gólszerző: Drazsics (63., 78.)

Szombat:

Puskás Akadémia–Paks 0-2 (0-1), Felcsút, Pancho Aréna, 2341 néző,  jv.: Farkas Á.. Gólszerzők: Haraszti (11-esből, 39.), Könyves (66.).

DVTK–DVSC 17.00
Újpest–MTK 19.30

Vasárnap:

Fehérvár–ZTE 15.00
Ferencváros–Kisvárda 17.30. 

 

 

 

Borítókép: Könyves Norbert szépségdíjas gólt szerzett    (Fotó: Nemzeti Sport/Micheler Szilvia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.