Lewandowski csúnyán ráripakodott a Barcelona önző tinijére + videó

A csapat kínkeservesen, 2-1-re megnyerte az Alavés elleni bajnokit a La Liga 13. fordulójában, de egyre csak nő a feszültség a Barcelona háza táján. Friss videófelvételek árulkodnak arról, ahogy Robert Lewandowski ráripakodott a csodatinire, a csupán 16 éves Lamine Yamalra, amiért önző megoldást választott, beadás helyett kapura lőtt. Az eset azért is különös, mert Lewandowski eddig inkább azzal vívott ki tiszteletet, hogy nagyon megértően viselkedik a Barcelona fiatal játékosaival. Mintha Xavi kezéből kezdene kicsúszni az irányítás.

2023. 11. 13. 8:24
Robert Lewandowski, Barcelona
Robert Lewandowski, Barcelona Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is döcög a Barcelona szekere. Az elvesztett El Clasico után Hamburgban a Sahtar Donecktől kapott ki a Bajnokok Ligájában, a bajnokságban pedig csikorgó játékkal hozza a meccseit. A Real elleni bukást leszámítva zsinórban három egygólos győzelem a Bilbao, a Real Sociedad, a La Liga 13. fordulójában pedig az Alavés ellen. Az Alavés már az 1. percben betalált (Omorodion szerzett vezetést a vendégeknek), Lewandowki két góljával fordított a Barcelona 2-1-re.

Robert Lewandowski, Lamine Yamal, Barcelona, Alavés, La Liga
Lamine Yamal hiába esedezett Lewandowski bocsánatáért (Forrás: X)

Lewandowski szeptember 23. után volt újra eredményes, igaz, közben sérüléssel is bajlódott. Gondolhatnánk, végre megkönnyebbült a lengyel gólvágó, de nem, ő is roppant feszült.

 

Elmaradt a kézfogás Lewandowski és Lamine Yamal között

Ráadásul napvilágra került egy felvétel, amely arról árulkodik, hogy Lewandowski szavak nélkül is érdesen fejezte ki a véleményét a Barcelona ügyeletes zsenijének, a csupán 16 esztendős Lamine Yamalnak. A 16 éves szélső szép cselekkel játszotta magát tisztára a 16-oson belül, de aztán éles szögből ellőtte a labdát, ahelyett, hogy középre passzolt volna a tisztán érkező társaknak, köztük Lewandowskinak.

Íme, az eset videón:

Yamal alaposan meglepődött a rutinos csapattárs reakcióján:

Egy másik esetben Lewandowski ennél is durvábban reagált Lamine Yamal önző megoldására. Mindkét kezén felfelé bökte a mutató- és a középsőujját, úgy magyarázott teátrálisan a Barcelona üdvöskéjének, azt kiabálva neki, a hosszúra kellett volna adni a labdát (lást a jelenetet a cikk végén).

 

Lewandowski eddig pátyolgatta a fiatalokat 

A jelenet azért is árulkodó, mert Robert Lewandowsi korábban azzal vívott ki elismerést, hogy nem viselkedett dölyfösen a Barcelona fiataljaival, megtalálta velük az összhangot, és maga Yamal is számíthatott a tanácsaira. Íme, ennek bizonyságára egy jó hangulatú edzésjelenet:

 

Xavi vajon képes lesz úrrá lenni a Barcelona válságán?

A történtek után egyre égetőbb a kérdés: Xavi Hernandez, a Barcelona edzője képes lesz-e úrrá lenni az immár nyilvánvaló válságon? Xavi egyfelől a klub legendája, másfelől viszont edzőként eddig nem sikerült bizonyítania, pedig lassan már másfél éve ő irányítja a Barcát. A nyáron úgy tűnt, erre az idényre minden a helyére került, a Xavi által megálmodott keret állt össze, az eredmények mégsem jönnek igazán, s bizony a Barcelona adós a Messi-korszakban megszokott csillogó játékkal. Többen Lewandowskit igyekeznek megtenni bűnbaknak, mondván, koránt sem termeli úgy a gólokat, mint korábban a Bayern Münchenben, de ennél szerteágazóbb a probléma gyökere.

 

Továbbra is élen a Girona

A Girona zsinórban az ötödik győzelmét aratta, és továbbra is a La Liga élén áll. Döbbenetes, amit ez a katalán kiscsapat művel.

La Liga, 13. forduló

Barcelona–Alavés 2-1
Real Madrid–Valencia 5-1
Rayo Vallecano–Girona 1-2
Granada–Getafe 1-1
Osasuna–Las Palmas 1-1
Almería–Real Sociedad 1-3
Athletic Bilbao–Celta Vigo 4-3
Sevilla–Real Betis 1-1

Az élcsoport: 1. Girona 34 pont, 2. Real Madrid 32, 3. Barcelona 30.

 

Borítókép: elégedetlen a Barcelona teljesítményével (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.