Nem sok jó hírt kapott Marco Rossi a külföldön játszó magyarokról

A magyar válogatott a héten befejezi az Európa-bajnoki selejtezőket, idegenben Bulgária, a Puskás Arénában pedig Montenegró ellen játszik, és egy pontra van szüksége ahhoz, hogy kijusson a jövő évi kontinenstornára. Marco Rossi szövetségi kapitány számos játékosára nem számíthat sérülés miatt, ez kiderül a szokásos összefoglalónkból is a légiósok múlt hetéről. Sok jó hírt nem kapott külföldről a szövetségi kapitány...

2023. 11. 13. 5:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába a Bundesliga alkalmazza a legtöbb magyar futballistát, a légiósokról szólva egyikük teljesítményéről sem tudunk beszámolni. az Union Berlin, a Freiburg, és pedig az RB Leipzig meccseit kénytelen a lelátóról nézni sérülés miatt. Gulácsi Péter ugyan már visszatért, de folyamatosan kispadozik, a Freiburg ellen, vasárnap este azonban odáig sem jutott el, mert a bemelegítés alatt lábujjzúzódást szenvedett. 

Gulácsi Péter megint megsérült. Fotó: AFP

A megsérült Gulácsi Péter helyét Leopold Zingerle vette át a kispadon. Az 51-szeres magyar válogatott kapus a térdsérülése miatt egy évet hagyott ki, szeptemberi visszatérése óta azonban csak a Német Kupában kapott játéklehetőséget, a bajnokikon eddig a kispadon ült. Arról, hogy mennyi időt vesz igénybe a felépülése, a klub egyelőre nem adott tájékoztatást. Van még egy magyar a Bundesligában, Szalai Attila, akit a Hoffenheim vezetőedzője nem cserélt be az Augsburg ellen 1-1-re végződött mérkőzésen. A német másodosztályban Németh András a 61. percben állt be a Hamburgba, amely 4-2-re kikapott Kielben.

 

Szoboszlai élvezi a bizalmat

Az angol élvonalban, a Premier League-ben két honfitársunk is keresi a kenyerét, de közülük csak lépett pályára. A Liverpool 3-0-ra legyőzte a Brentfordot , a magyar válogatott csapatkapitánya gyakorlatilag végigjátszotta a meccset, hiszen Jürgen Klopp a 94. percben cserélte le. Csütörtökön az Európa-ligában a Liverpool 3-2-es vereséget szenvedett a francia Toulouse vendégeként, Szoboszlai a félidőben állt be. a Bournemouth kispadját koptatta, amíg a csapattársai 2-0-ra nyertek a Newcastle ellen. A harmadosztályban a Barnsley 3-0-ra kikapott a Derby County otthonában, Callum Styles 69 percet kapott kezdőként a vesztes csapatban. 

Fotó: Getty Images/Steve Bardens

Topliga a francia is, ott egy magyar válogatottat találunk: Loic Nego végig ott volt a Le Havre-ban, amely hazai pályán 0-0-t játszott a Monacóval. Svájcban egyre jobban teljesít Bolla Bendegúz, aki előbb az Európa-ligában játszott a Servette tagjaként a moldovai Sheriff Tiraspol ellen, és nyert a csapata 2-1-re, majd vasárnap a Basel elleni bajnokin is kezdett, és a 69. percig lehetett a pályán a 4-1-re megnyert találkozón. Törökországban Mocsi Attila hétfőn és vasárnap is végigjátszotta a Rizespor meccsét, az előbbin a csapata 2-0-ra kikapott a Gazianteptől, az utóbbin viszont 1-0-ra legyőzte az Istanbulsport.

Az olasz második vonalban a 73. percben állt be a Pisa együttesébe, amely idegenben verte 2-1-re a Südtirolt, a Balogh Botondot végig bevető Parma viszont 3-2-re kikapott a Lecco vendégeként. A belga másodosztályban Vancsa Zalán a Lommel tagjaként játszott 2-2-t a Beveren stadionjában. A ciprusi élvonalban az Omonia Nicosia edzője Lang Ádámot a kispadon jegelte az Anorthoszisz ellen, a csapat ki is kapott 2-0-ra. Az Apollon és az AEK Larnaca összecsapásán két magyar is szembenézett egymással, az előbbiben Varga Kevin 74, az utóbbiban Gyurcsó Ádám 59 percet kapott, a meccset pedig a Larnaca nyerte 1-0-ra.

 

Gazdag továbbra is sikeres

Európát elhagyva is találunk magyar válogatott játékosokat. Dél-Koreában az AFC Bajnokok Ligájában a 86. percben állt be az Ulszan Hyundai-ba, amely 2-1-re kikapott a malajziai Johortól, a bajnokság rájátszásában viszont 3-2-re legyőzte a Pohangot, ezen a találkozón a magyar csatárt a 94. percben cserélték be. Kicsivel odébb, a japán első osztályban a Vissel Kobe 2-1-re nyert az Urawa Reds vendégeként, de Vécsei Bálint csak a kispadról nézhette a társai sikerét.

 

Bejutott a legjobb nyolc közé az amerikai élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (MLS) a Gazdag Dánielt foglalkoztató Philadelphia Union, amely a hazai siker után idegenben is legyőzte a New England Revolutiont. A Gazdag Dánielt végig soraiban tudó Union az első félidő végén emberelőnybe került, amikor Mark Kaye megtaposta a magyar támadót. A létszámfölényt viszont csak a második félidőben tudta kihasználni a jóval veszélyesebb Philadelphia, amikor Jack McGlynn jobb oldali szabadrúgását a középen érkező Chris Donovan továbbította a kapuba, kialakítva ezzel az 1–0-s vendégsikert, és kiharcolva a Philadelphia negyeddöntőbe jutását.

 

Borítókép: Loic Nego (jobbra) alapember a francia bajnokságban (Fotó: AFP/Loic Venance)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.