Szalai Attila pályafutása talán Rossi miatt is meglepő fordulatot vehet

Török lapértesülések szerint a Fenerbahce csapatánál felvetődött a Németországba eladott magyar válogatott védő, Szalai Attila kölcsönvétele. Szalait mellőzik a klubjában, Marco Rossi pedig egyértelművé tette, hogy elsősorban azok a játékosok élveznek előnyt a válogatott keretben, akik játékban vannak. Ez szólhat Szalai váltása mellett.

2023. 11. 11. 12:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sondakika török online portál is beszámolt arról,  hogy Szalai Attilát megpróbálja kölcsönben elvinni a Fenerbahce a német Hoffenheimtől – szúrta ki a Csakfoci.

eddig nem sok lehetőséget kapott a Hoffenheimben. Fotó: AFP

Az isztambuli klub a nyáron adta el a magyar válogatott védőt a Bundesligába, ahol eddig mindössze négy tétmeccsen kapott eddig szerepet klubjában, jobbára a kispadon ült az idény során, az edzője el is mondta, hogy miért nem kap több lehetőséget.

A válogatott alapembere a Fenerbahcénél kulcsjátékos volt, a szurkolók is kedvelték, és állítólag a játékos képviselői már felvetették a törököknek a légiós ideiglenes visszaszerzését. Erről Ali Koc klubelnök, Mario Branco sportigazgató, illetve Ismail Kartal vezetőedző is értesült már. Kérdés, hogy a Hoffenheim belemenne-e egy ilyen forgatókönyvbe, és az is, hogy volt csapata miatt Szalai elhagyná-e esetleg az egyik európai topligát.

Ugyanakkor szövetségi kapitány már bejelentette, hogy a jövő évi, németországi Eb-re történő kijutás esetén elsősorban azokra a játékosokra számítana, akik rendszeresen játszanak a klubjukban, azaz Szalainak valószínűleg ezt is mérlegelnie kellene majd, ha a törökök valóban megkeresnék német csapatát.

Borítókép: Szalai Attila sikeres éveket töltött a török Fenerbahcénál (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.