Itt a vége: Szófiában lesz a bolgár–magyar, forrong az MLSZ

Talán kimondhatjuk, lezárult a bolgár tragikomédia: Szófia lesz a Bulgária–Magyarország Eb-selejtező helyszíne, a találkozót a bolgár kérésnek megfelelőan zárt kapuk mögött rendezik a Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szokatlanul éles hangvételű cikkben kommentálja a bolgár viselkedést. Még egy családi nyaralást sem lehet így megszervezni – írja okkal pikírten az MLSZ a bolgár eljárásról. Ha a jó oldalát akarjuk nézni a dolognak, mégis csak Szófia a legmegfelelőbb város a meccs megrendezésére.

2023. 11. 14. 12:07
Bulgária, Szófia
Fotó: BALOGH DAVID
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Labdarúgó-szövetség kedden délelőtt arról tájékoztatta a Magyar Labdarúgó-szövetséget (MLSZ), hogy csütörtökön 18 órától Szófiában, a Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban méghozzá zárt kapuk mögött rendezik a Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt. Az MLSZ érthetően indulatosan reagált a legfrissebb fejleményre.

Marco Rossi, magyar válogatott, MLSZ, SZófia, bolgár szövetség, UEFA
és a magyar válogatott nincs könnyű helyzetben (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Az MLSZ a közleményében megállapítja, a magyar fél mindvégig kényszerhelyzetben volt kénytelen követni az eseményeket, beleszólása nem lehetett a folyamatban, nyilván az is hátrányosan érinti, hogy a találkozón nem lehetnek jelen szurkolók. 

Még egy családi nyaralást sem lehet így megszervezni

Most azonban, hogy pár nappal a mérkőzés előtt teljes káosz alakult ki a helyszínnel kapcsolatban, már egyértelműen ki kell mondani: amit a rendező szövetség művelt az elmúlt hetekben, példátlan, teljes mértékben indokolatlan és súlyosan sportszerűtlen

– szögezi le teljes joggal az MLSZ állásfoglalása. Hozzátéve, még egy családi nyaralást sem lehet így megszervezni, nemhogy egy komoly tétre menő, emberek millióinak érdeklődését felkeltő nemzetközi labdarúgó-mérkőzést. Az MLSZ nem hallgatja el, hogy a bolgár visszaélt az UEFA és a magyar szövetség sportszerűségével.

 

A magyar válogatott, nem tehet mást, elutazik Szófiába

Az MLSZ mégis alkalmazkodik a döntéshez, mert egyszerűen nem tehet mást, ha nem utazna el, 3-0-s gólkülönbséggel vesztesnek nyilvánítanák. A magyar labdarúgó-válogatott küldöttsége ezért szerdán elutazik Szófiába és csütörtökön lejátssza a meccset.

A komédia csütörtök óta tart, akkor jelentette be Plovdiv polgármestere, hogy az eredetileg kiszemelt helyszínen, a Hriszto Botev Stadionban az ott zajló építkezési munkálatok miatt nem lehet megrendezni a találkozót. A Bolgár Labdarúgó-szövetség ugyan megpróbált nyomást gyakorolni a plovdiviakra, miként kiderült, megfenyegette a kivitelezőt, de nem ért célt. Az már tényleg bohózat, hogy ezek után Kardzsali bejelentkezett, a város és az ottani stadion több szempontból is alkalmatlan a meccs megrendezésére.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a folyamatos rögtönzés milyen terheket ró az MLSZ-re mindenekelőtt a repülőút és a szállásfoglalás miatt.

Később az európai szövetség, az UEFA is kiadtott egy közleményt, természetesen hitet téve amellett, hogy a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban megfelelően a feltételek a mérkőzés biztonságos lebonyolításához.

 

Öngólt rúgott a bolgár szövetség

Szófia volt az egyetlen kiút, de a bolgár szövetség hatalmas öngólt rúgott, hogy visszatérni kényszerült az eredeti helyszínhez. A több napos huzavonával nyilván nem csak a magyar, de a bolgár szurkolókat is a végletekig felingerelte, a másfél hete előre bejelentett tüntetés még népesebb és zajosabb lesz, mint amitől a szövetségben tartottak. 

Ne féljük kimondani, a Bolgár Labdarúgó-szövetség lejáratta magát.

Borítókép: Foghatják a fejüket a bolgárok (Fotó: MLSZ)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.