Sokkoló videó, így még nem járt pórul futballpályára rohanó huligán

A skót labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában a Celtic hazai pályán 6-0-ra nyert az Aberdeen ellen, így a mérkőzés góljaiból is lehetne csemegézni, ám sokkal inkább egy pályára rohanó szurkoló esete tarol a közösségi oldalakon.

2023. 11. 14. 14:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy meccsen egy döntetlen és három vereség, 3-12-es gólkülönbség – a Bajnokok Ligájában nem megy a Celtic csapatának, (utolsó az E csoportban, még a harmadik helyezett Feyenoord is hat ponttal rendelkezik. A skótok egy hete 6-0-ra kaptak ki az Atlético Madrid otthonában. Az, hogy a BL-ben gyengén muzsikál a Celtic, megszokhattuk, otthon viszont nagy király, az idei bajnokságban tizenhárom forduló után 35 ponttal vezet (11 győzelem, 2 vereség), a második helyen álló ősi, városi rivális Rangersnek 27 pontja van. A Celtic a legutóbbi fordulóban hazai pályán 6-0-ra ütötte ki az Aberdeen csapatát, és a meccs egyik érdekessége az, hogy három találat is a 90. perc után született: a 92., a 96. és a 99. percben.

Celic
A Celtic a skót bajnokságban kiemelkedik (Forrás: X/Celtic Football Club)

A Celtic rendbontó szurkolóját a steward a betonra lökte rá

Ám a meccs végjátékában történt más is. Egy hazai szurkoló berohant a játéktérre, átszaladt a pályán és önszántából el is hagyta volna, de amikor vissza akart mászni a lelátóra, a biztonsági személyzet egyik tagja úgy meglökte hátulról, hogy szaltózva hagyta el a pályát. Ijesztő az esetről készül videó, a huligán a nyakát is szeghette volna. A Scottish Sun beszámolója kiemeli, hogy a steward a betonra lökte rá. (A meccsen egyébként háromszor is beszaladtak a szurkolók a pályára, a biztonságiak már nagyon idegesek lehettek.) A lap arról is ír, hogy a drukker imbolyogva hagyta el a helyszínt, később a folyosón is szédelgett, kisebb agyrázkódást kaphatott.

Mindenesetre van olyan oldal, ahol – mivel nem történt tragédia – a The Benny Hill Show aláfestő zenéjével osztják meg a történetet, és akár a szilveszteri összeállításokba is bekerülhet.

Brendan Rodgers, a Celtic vezetőedzője pedig kéri csapata szurkolóit, hogy ne rohangáljanak be a pályára, tanúsítsanak tiszteletet. 

Borítókép: A Celtic köszöni a szurkolók támogatását (Forrás: X/Celtic Football Club)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.