Óriási balhé: Lőw Zsolt és Kimmich egymásnak ugrott a Bayern veresége után + videó

Kikapott a Bayern München a Bochum otthonában, ez volt zsinórban a harmadik veresége a bajor sztárcsapatnak. A feszültség pedig egyre nagyobb, amiből óriási balhé kerekedett: Joshua Kimmich és a másodedző Lőw Zsolt egymásnak ugrott a meccs után. A Bayern már belső tárgyalást folytat Thomas Tuchel vezetőedző és stábja jövőjéről.

2024. 02. 18. 20:26
VfL Bochum - Bayern Munich
18 February 2024, North Rhine-Westphalia, Bochum: Soccer: Bundesliga, VfL Bochum - Bayern Munich, Matchday 22, Vonovia Ruhrstadion. Munich's players go into the dressing room during a second stoppage in play, Munich's Joshua Kimmich talks to referee Daniel Schlager. Photo: David Inderlied/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL German Football League and the DFB German Football Association, it is prohibited to utilize or have utilized photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequential images and/or video-like photo series. (Photo by David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/David Inderlied
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesliga 22. fordulójának záró meccsén a Bayern München 3-2-es vereséget szenvedett a Bochum otthonában. A mérkőzés 63. percében Thomas Tuchel vezetőedző lecserélte a csapat német válogatott sztárját, Joshua Kimmichet, aki már ekkor igen nehezen viselte ezt. A meccs lefújása után aztán a német Bild beszámolója szerint Kimmich és a Bayern másodedzője, Lőw Zsolt egymásnak ugrott, hangos veszekedés tört ki köztük.

Állítólag a csapatkapitány Manuel Neuer tett rendet a veszekedő felek között, egy videón az látható, ahogy Lőwöt az öltözőbe kísérik.

Kimmich már a lecserélése után zaklatott állapotban volt:

Óriási gödörben van a Bayern München, amely zsinórban a harmadik tétmeccsén veszített. Múlt héten a Bayer Leverkusen elleni bajnoki aranyrangadón nagyon sima, 3-0-s vereséget szenvedett Thomas Tuchel csapata, ezt követte szerdán a Lazio elleni 1-0-s fiaskó a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén, most pedig a Bochum elleni újabb kudarc. Ezután már nyolc pont a második helyezett bajorok hátránya a Bundesligában éllovas Leverkusen mögött. A botrány folyamatosan ott lóg a müncheni levegőben, nemrég arról cikkeztek, hogy Tuchel azt mondta játékosainak, nem olyan jók, mint gondolta. Ezt a német edző hevesen tagadta.

 

Azonnali belső tárgyalást rendelt el a Bayern München

A balhé után azonnal belső tárgyalást rendelt el a Bayern München, amelynek témája a Tuchel vezette edzői stáb jövője a klubnál. Ezt az általában jól értesült Fabrizio Romano osztotta meg a hivatalos oldalán.

Tuchel tavaly márciusban lett a Bayern vezetőedzője, s vitte magával állandó segítőjét, Lőw Zsoltot is, akivel korábban a PSG-nél és a Chelsea-nél is együtt dolgozott. Tavaly megszerezték ugyan a német bajnoki címet, de azt lényegében csak a pole pozícióban lévő Dortmund utolsó fordulós bénázásának köszönhették, és általánosságban elmondható, hogy az előző vezetőedző, Julian Nagelsmann leváltása nem vált be. Tavaly ilyenkor a Bayern minden fronton harcban volt a győzelemért, Nagelsmannak egy-két rosszabbul sikerült meccs után mégis mennie kellett. Jelenleg sokkal rosszabb helyzetben van a Bayern, amely a Német Kupából a harmadosztályú Saarbrücken ellen esett ki, a bajnokságban nyolc pont a hátránya az éllovas mögött, és a BL-nyolcaddöntőben is hátrányból várja a visszavágót.

 

Jövő héten is a Tuchel–Lőw páros irányít?

A Bayern vezérigazgatója, Jan-Christian Dreesen így nyilatkozott a Bochum elleni vereség után: – Nagyon szarul érezzük magunkat. Ma a mentalitás legyőzte a minőséget, egyáltalán nem vagyunk elégedettek. 

Újságírói kérdésre, hogy jövő héten is Tuchel irányítja-e a csapatot, Dreesen így felelt: – Természetesen.

Az ügynek azért folytatása várható.

 

Borítókép: Joshua Kimmich, a Bayern München sztárja a Bochum elleni meccs és a veszekedés után (Fotó: AFP/David Inderlied)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.