A Veszprém edzője elmondta, mire számít a Szeged elleni BL-párharcban

A „nehezebb” úton folytathatja szereplését a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém, amely a B csoport harmadik helyén zárt, így az A csoport hatodik helyén végzett OTP Bank-Pick Szegeddel vívhat páros mérkőzést a negyeddöntőbe jutásért. A bakonyi klub másodedzője, Gulyás Péter nagy meccset vár.

2024. 03. 08. 5:18
ILIC, Momir; GULYÁS Péter
Köln, 2022. június 19. Momir Ilic, a Telekom Veszprém vezetõedzõje (b) és Gulyás Péter másodedzõ a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntõjében a harmadik helyért játszott Telekom Veszprém és a német THW Kiel mérkõzés után Kölnben, a Lanxess Arenában 2022. június 19-én. A Telekom Veszprém 34-34-es rendes játékidõt követõen hétméteresekkel kapott ki. MTI/Kovács Anikó Fotó: Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, csütörtök este 30–28-ra kikapott a címvédő Magdeburgtól, így 14 forduló után csoportja harmadik helyén végzett a Telekom Veszprém a BL-ben. A mérkőzést követően a magyar bajnokcsapat korábbi kézilabdázója, jelenlegi másodedzője nyilatkozott lapunknak.

20240307__MI_171
Vereséggel búcsúzott a csoportkörtől a Telekom Veszprém (Fotó: Mirkó István)

Amit kértek, azt betartotta a csapat

– Támadásban egy kicsit lazább játékra lett volna szükségünk, túl görcsösek, feszesek voltunk, ez okozta azt, hogy a Magdeburg a második félidőben végig vezetett. Védekezésben nagyon jók voltunk, amire felhívtuk a figyelmet, azt szépen betartotta a csapat, rengeteget ütköztek a fiúk, viszont a támadásból vesztett labdáinkból gyorsan kontrázott az ellenfél – kezdte értékelését Gulyás Péter. – Szerettünk volna másodikok lenni és elkerülni azt, hogy játszanunk kelljen a következő körben, hiszen az Európa-bajnokság után, olimpiai selejtező előtt álló játékosok így is túlterheltek, de ezt az utat választottuk, ezen kell továbbmennünk.

A veszprémiek hektikus csoportkörön vannak túl, tíz győzelmük között ott van a csoportgyőztes Barcelona és a címvédő Magdeburg idegenben megszerzett „skalpja” is, ám mindezek mellett négy vereség is becsúszott. Miután Veszprémben nem sikerült legyőzni, a Magdeburg zárt másodikként, a Veszprém pedig harmadikként a Barcelona mögött, így a katalánok és a németek jutottak be automatikusan a negyeddöntőbe – a Veszprém útja a nagy rivális Szegeden át vezethet oda.

 

Örökrangadó következik

– Kevesen tudják, hogy milyen hőfokú mérkőzésekkel jár majd a Szeged és a Veszprém párharca, a Bajnokok Ligája-meccsek megszokott szépsége most alighanem háttérbe szorul. A Veszprém–Szeged egy örökrangadó, aminek teljesen más hangulata van. Nagyon nehéz meccs lesz, pláne úgy, hogy a Szeged kiváló kézilabdát játszik – jelentette ki Gulyás Péter.

20240307__MI_158
A veszprémiekre extra feladat vár a negyeddöntőbe jutásért (Fotó: Mirkó István)

A magyaros BL-párharc két mérkőzésen dől majd el, a meccseket március végén és április elején, egy később véglegesített időpontban rendezik.

Borítókép: Momir Ilics vezetőedző, mellette a másodedző, Gulyás Péter (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.